KDE 4.0 z repozytoriów Debiana

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

dawideo pisze:Hmm, a kiedy można się go spodziewać w gałęzi testing (bo na takowej akurat siedzie) No i dlaczego się nie pojawi w Lennym? Ponoć niedługo ma wyjść (29 lipiec) wersja 4.1 określana jako stable. A więc raczej powinna zagościć w Lennym niedługo.
Nie będzie, bo psze pana za parę dni Lenny'ego zamrażają i tak gorący towar jak KDE 4.1 nie ma tam wstępu ;-)
Jest plan żeby 4.1 umieścić w backportach dla Lenny kiedy już się ustabilizuje, czyli pewnie w przyszłym roku :-D
Theq
Beginner

Post autor: Theq »

Sa juz backporty do lennego pod http://kde4.debian.net/

Pierwsze wrazenie to, a po co mi wlasciwie kde4? ;) Dolphin sie wieszal przy kazdej probie najechania na jakis plik (usuniecie pola information pomoglo), okular wywala mi sie na plikach chm. Plasma zamula procka i potrafi sie wywalic sama z siebie. U mnie tez, applety nie trzymaja pozycji i po resecie mam wszystko porozrzucane po pulpicie, tak samo w panelu (juz nie wspomne o poczatkowych problemach z tacka systemowa). Efekty kwin chodza zadowalajaco na moim sprzecie i bym ich uzywal, jakbym lubil takie rzeczy ;p W sumie dla mnie najwieksza zaleta kde4 (do kde3) to qt4. Ogolnie jest potencjal, napewno potrzeba jeszcze sporo dopieszczania i ulezenia, zeby otrzymac stabilnosc kde3, no ale wroce do pytania "ale po co mi wlasciwie kde4?". Anyway dla mnie nastepny test jak kde4 wejdzie do debiana lenny+1.
ODPOWIEDZ