Nie wiem jak u innych, ale u mnie nie działa instalator wersji testowej (zarówno tekstowy jak i graficzny) dlatego muszę zainstalować stable i potem zaktualizować do wersji testowej.
GOJU pisze:muszę zainstalować stable i potem zaktualizować do wersji testowej
Można też zainstalować z obrazu businesscard Lennego. W trybie "expert" wybiera się jaka wersja Debiana ma zostać zainstalowana (stable, testing, unstable).
Czy instalator Squezze jest już doprowadzony do porządku i działa dobrze?
Czy lepiej nie ryzykować i instalować podstawe Lenney'ego i aktualizować do Squezze?
Chce sobie zainstalować drugiego Debiana na dysku tyle że w wersji testowej i przebadać to KDE 4. ;-)
Ja ostatnio stawiałem testinga 2 razy i nie było żadnych problemów. Pierwsza instalacja odbyła się z obrazu CD, a druga przez netinstall, więc nie ma się czego obawiać ;-)
Katiusha nowe KDE 4.3.1 jest już naprawdę bardzo stabilne. Polecam!
Mam miesięczne doświadczenie z Sidem i niespełnione zależności bywały jednak irytujące. Chciałem zainstalować jakiś pakiet i okazywało się, że trzeba jeszcze mieszać z z wersją eksperymentalną albo czekać nie wiadomo do kiedy aż się pojawi w repozytorium. Z tego powodu odszedłem od Sida na rzecz Archa. Jednak kilka dni temu dałem szansę wersji testowej i jak dotąd jestem bardzo zadowolony. Jedynie Iceweasela pobrałem z gałęzi eksperymentalnej z kilkoma zależnymi paczkami. Stabilność wzorcowa - przez kilka dni intensywnego użytkowania żadnego problemu.