kuba@b~$ conky &
[1] 4541
kuba@b~$ Conky: forked to background, pid is 4542
Conky: desktop window (10000c7) is subwindow of root window (a3)
Conky: drawing to desktop window
Conky: drawing to single buffer
i na pulpicie nie pojawia się żadne conky, pozostaje on bez zmian... Co się dzieje :?:
Używam gnome, wyłączyłęm double buffer, bo wyskakiwał błąd...
zalogowałem się na konto roota, odpaliłem conky i działa!
Tylko mi nie mów, że będę musiał tak za każdym razem uruchamiać... Wogóle jak wpisałem sobie polecenie conky do autostartu w gnome to też nie działa...
Zrobiłem sobie w Conkym aby pokazywał mi aktualnie grany utwór z konsolowego odtwarzacza muzyki MOC. I mam taki problem. Otóż gdy utwór posiada długą nazwę jak na załączonym pod liniem obrazku po prostu ucina. Obrazek
Dj Tatana Feat To co zaznaczyłem kolorem niebieskim zostało ucięte. Jak zrobić by przechodziło do następnej linijki?
Hmm... Rzeczywiście, zorientowałem się, że conky mogę uruchomić tylko z konta roota. Ale nie wiem czemu. Polecenie touch wykonywałem jako zwykły użytkownik, a edytowałem plik przy pomocy gedita. Spróbowałem więc jeszcze raz stworzyć ten plik, wprowadziłem treść i dalej to samo.
Jakieś sugestie?
I jeszczee jedna dziwna dla mnie rzecz. Jak całkowicie usunąłem plik .conkyrc z mojego katalogu domowego, to mogłem conky uruchamiać z konta zwykłego użytkownika i działało :mrgreen: Tylko teraz co ja mam edytować, żeby zmienić wygląd conky, jak nie ma pliku konfiguracyjnego... :shock: