Compiz Fusion - Jak zdoby

Archiwalne, stare wpisy FAQ i HowTo Użytkowników
yantar
Member

Post autor: yantar »

Zobacz czy masz tego pythona 2.5 w repo. Jak jest, to go sproboj doinstalowac aptitude czy synaptikiem.
daris
Beginner

Post autor: daris »

Siedzi w repo pakiet python2.5 ale po jego zainstalowaniu dalej aptitude wywala ten błąd
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

U mnie jest to samo na ten moment...pluje sie o pythona..Zrobilem nawet dist-upgrade do experimentala....i dalej to samo...
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

Hmm... a może ktoś skusi się na kompilację zamiast rozwalać system paczkami nie przeznaczonymi dla niego... To nie boli.
daris
Beginner

Post autor: daris »

draco pisze:Hmm... a może ktoś skusi się na kompilację zamiast rozwalać system paczkami nie przeznaczonymi dla niego... To nie boli.
A może ktoś skusi się na stworzenie paczek dla debiana :mrgreen:

Tak wogóle to mi aż tak bardzo na tym compiz fusionie nie zależy bo i tak pewnie za często bym z niego nie korzystał ze względu na "mulenie" podczas przewijania stron (czy w firefoksie czy w operze). Testować już testowałem bo na innej partycji mam ubuntu 7.04.
yantar
Member

draco pisze:Hmm... a może ktoś skusi się na kompilację zamiast rozwalać system paczkami nie przeznaczonymi dla niego... To nie boli.
Sie zastanawiam, Beryl z repo Debiana ma jedna ulomnosc, nie ma opcji dla okien zawsze na wierzchu. Moze czas z powrotem pomyslec o compizie 8-)
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

No ja jakos kompiluje i cos nie bardzo wychodzi.....ehh zawsze jak probuje cos skompilowac to COS musi byc nie tak...wiec u mnie kompilacja odpada chyba ze znajde jakis sposob na rozwiazanie tego problemu. Swoja droga paczki i repo powinno sie już pojawic, ale jak widać nikomu sie nie chce tego zrobic :(
el_carles
Junior Member

Post autor: el_carles »

---> klik! <---

Jeżeli komuś się chce... może brać się za budowanie paczek :P

Tak czy inaczej, powinny ukazać się lada moment ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

Deathman pisze: cos nie bardzo wychodzi
Nie ma to jak konkretny opis problemu. Jeżeli robisz kropka w kropke jak napisałem to nie ma prawa nie zadziałać - testowane na dwóch różnych konfiguracjach i odpala bezproblemowo. Chyba, że to jakiś mega egzotyczny błąd...
yantar
Member

A jakies info jak sie ta cala kompilacja ma do uzywanych srodowisk, w tej chwili lece na xfce?
Zablokowany