Kod: Zaznacz cały
type slave
[+] bind9 - b
- LordRuthwen
- Moderator
Bo to wygląda sobie tak: jest sobie główny serwer w centrali. U mnie stoi serwer, który jest dla niego zapasowym (ale nie do końca, bo oprócz zasysania kilku stref, są też dopisane strefy nasze, lokalne), ale ma być on równocześnie głównym dla kolejnego serwera (też lokalnie).
Ktoś coś z tego rozumie?
Dodane:
Post pod postem, ale to jedyna opcja żeby po tak długim czasie ktoś to zauważył.
Na serwerze na którym ma być slave postawiłem Debiana i robiąc wszystko wg pierwszego lepszego opisu w necie poszło od ręki.
Ktoś coś z tego rozumie?
Dodane:
Post pod postem, ale to jedyna opcja żeby po tak długim czasie ktoś to zauważył.
Na serwerze na którym ma być slave postawiłem Debiana i robiąc wszystko wg pierwszego lepszego opisu w necie poszło od ręki.
- LordRuthwen
- Moderator
No i tak właśnie powinno byćAreh pisze:Post pod postem, ale to jedyna opcja żeby po tak długim czasie ktoś to zauważył.
Nie zapomnij zablokować opcji transferu na inne maszyny przez ustawienie w opcjach globalnych:
Kod: Zaznacz cały
allow-transfer { none; };