Czy warto zaktualizować Debiana do wersji niestabilnej?
[quote="snc"]Jak jest problem za problemem to sie czlowiek zniecheca ]
Otóż jest rozwiązanie pośrednie, wczoraj na to wpadłem. Debian-volatile to jest mieszanina etch, który jest stabilny z lennym, który jest w miarę najnowszy. Czytaj tutaj.
Pozdrawiam
Otóż jest rozwiązanie pośrednie, wczoraj na to wpadłem. Debian-volatile to jest mieszanina etch, który jest stabilny z lennym, który jest w miarę najnowszy. Czytaj tutaj.
Pozdrawiam
witam,
dzisiaj i ja sie przesiadlem z etcha na lenny
Generalnie wszystko jest OK, po upgradzie. Jednak odpalam sobie xmoto a tu kapa, chodzi strasznie wolno, XORG zajmuje 90% zasobow systemowych i nie da sie nic zrobic. Jest tak z kazda giera.
Odrazu zaznacze, ze laduje mi sie modul z nvidia, xorg.conf nie zostal podmieniony.
wiec nie wiem co jest. tutaj kieruje pytanie do Was, macie pomysl co jest nie tak?
hmm troszke lipa bo, z niewiadomych mi przyczyn:
pozdrawiam
[EDIT]
Problem rozwiazany, zainstalowalem aktualne sterowniki nvidi.
Rozwiazanie bylo takie proste...wkoncu jak upgrade to upgrade
dzisiaj i ja sie przesiadlem z etcha na lenny
Generalnie wszystko jest OK, po upgradzie. Jednak odpalam sobie xmoto a tu kapa, chodzi strasznie wolno, XORG zajmuje 90% zasobow systemowych i nie da sie nic zrobic. Jest tak z kazda giera.
Odrazu zaznacze, ze laduje mi sie modul z nvidia, xorg.conf nie zostal podmieniony.
wiec nie wiem co jest. tutaj kieruje pytanie do Was, macie pomysl co jest nie tak?
hmm troszke lipa bo, z niewiadomych mi przyczyn:
Kod: Zaznacz cały
rastum:/home/pali# glxinfo |grep direct
direct rendering: No
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
[EDIT]
Problem rozwiazany, zainstalowalem aktualne sterowniki nvidi.
Rozwiazanie bylo takie proste...wkoncu jak upgrade to upgrade
Wysypały się X'y po reboocie po upgradzie.
Podmieniłem nvidia na nv i poszło.
Odinstalowałem sterki instalatorem.
Chciałem zainstalować pisało coś o tym, że nie mam kernel-intarface i instalator się wyłączył.
Zassałem spatchowane sterki i po zaakceptowaniu licencji dostaję komunikat, że nie może znaleźć kbuilds/script lub coś w ten deseń?
Da jakoś się zainstalować sterki?
Podmieniłem nvidia na nv i poszło.
Odinstalowałem sterki instalatorem.
Chciałem zainstalować pisało coś o tym, że nie mam kernel-intarface i instalator się wyłączył.
Zassałem spatchowane sterki i po zaakceptowaniu licencji dostaję komunikat, że nie może znaleźć kbuilds/script lub coś w ten deseń?
Da jakoś się zainstalować sterki?
xavi@debian-xavi:~$ uname -r
2.6.21-2-486
Może spróbuj:
A jeśli chodzi o te spatchowane sterowniki, to u mnie one nie chciały się poprawnie zainstalować. Musiałem zrobić metodą ręczną z postu, do którego dałem link. Ale może będziesz miał więcej szczęścia.
aptitude install linux-kbuild