A jak niby miałoby to działać według Ciebie? Jakiś automagiczny transport dźwięku z ekg2 do głośników desktopa przez sesje ssh?? :shock: Powodzenia!!AuxEnfers pisze:Niestety to nie działa.
A czy problem nie tkwi w tym, że ja sie loguje przez ssh, zostawiając ekg2 na screenie?
Bo generalnie nie mam pomysłu czemu dźwięk nie działa.
EKG / EKG2 - komunikator z konsoli (gadu, jabber i inne)
Jeżeli odtwarzanie plików mp3 przez ssh jest możliwe, to dlaczego 'wyciągnięcie' dźwięku z ekg2 miałoby być niemożliwe? Chociażby przy pomocy jakiegoś skryptu, czy aplikacji (oczywiście tylko na platformę Unix'ową) ;-)
A jeżeli nie słyszałeś o odtwarzaniu muzyki przez ssh to odsyłam do wyszukiwarek i następnym razem zanim napiszesz coś takiego to zastanów się bądź poszukaj ;-)
A jeżeli nie słyszałeś o odtwarzaniu muzyki przez ssh to odsyłam do wyszukiwarek i następnym razem zanim napiszesz coś takiego to zastanów się bądź poszukaj ;-)
Czy uzywa tu ktos ekg2 na terminalu Tilda? Wszystko niby ladnie pieknie ale jest jedna koszmarna rzecz, jesli tylko ktos cos do mnie pisze alebo zmieni sie komus status, Tilda migocze. Normalnie koszmar. Na Xfce-terminalu tego nie widzialem, a nie chce sie przesiadac znowu. Zna ktos na to jakas rade. Googlam i nic :/.
Wyciągnij, to może zrozumiem o co Ci chodzi z tym "odtwarzaniem mp3 przez ssh".AuxEnfers pisze:Jeżeli odtwarzanie plików mp3 przez ssh jest możliwe, to dlaczego 'wyciągnięcie' dźwięku z ekg2 miałoby być niemożliwe?
Słyszałem o szyfrowaniu (ssh) strumienia przesyłanego dźwięku (przesyłanego nie poprzez ssh), ale to chyba nie to miałeś na myśli, prawda? Więc poproszę o linka, który przekona mnie do Twoich ciekawych tez nt. odtwarzania dźwięku przez sesje terminala po ssh.AuxEnfers pisze:A jeżeli nie słyszałeś o odtwarzaniu muzyki przez ssh to odsyłam do wyszukiwarek...
Moja propozycja dla Ciebie to zaznajomienie sie z architekturą klient-serwer przy odtwarzaniu dźwięku, może wtedy nie będzie dla Ciebie dziwny brak "beep" po przyjściu wiadomości na ekg2 uruchomionym zdalnie.AuxEnfers pisze:... i następnym razem zanim napiszesz coś takiego to zastanów się bądź poszukaj
Pozdrawiam!
Dołączam pytanko, czy na EKG2 mogę skonfigurować konto talk.google.com ?
nie bardzo chce mi to brykać, szukałem nieco..
moja sesja:
dzięki za pomoc
nie bardzo chce mi to brykać, szukałem nieco..
moja sesja:
Kod: Zaznacz cały
[xmpp:[email protected]]
status=avail
password=tajne
allow_add_reply_id=1
allow_remote_control=0
auto_auth=0
auto_away=0
auto_back=0
auto_bookmark_sync=0
auto_connect=0