Compiz Fusion - Jak zdoby

Archiwalne, stare wpisy FAQ i HowTo Użytkowników
snc

Post autor: snc »

/usr/bin/compiz.real (cube) - Warn: Failed to load slide: /usr/share/compiz/default-cubecap.png
Takie cos mi sie pojawia. Mial ktos podobny problem?

//edit
Używaj tagów code i quote

Kaka'
yantar
Member

Post autor: yantar »

snc pisze:/usr/bin/compiz.real (cube) - Warn: Failed to load slide: /usr/share/compiz/default-cubecap.png
Takie cos mi sie pojawia. Mial ktos podobny problem?
To sie tyczy obrazka, ktory jest jako wierzch (spod?) kostki. Normalnie na poczatku bylo to ubuntu-cubecap.png. Zobacz moze cos zmienili. Zajrzyj do tego folderu i sprawdz czy zgadzaja sie nazwy plikow. Chyba, ze cos juz przy tym dlubales przy konfigurowaniu compiza.
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Albo wogole wywal przykrywke przez CCSM..jakies beznadziejne sa te "capsy" w fusionie...
snc

co to znaczy wywalic przykrywke? :)
yantar
Member

Tekstura, ktora pokrywa wierzch kostki. W Konfiguratorze compiza jest do tego opcja, usun wpis dotyczacy tego, ze wierzch kostki jest tworzony z obrazu. =]
snc

Umnie problem z belkami zniknal i ten komunikat o cubecap.png gdy w opcji backend & profile ustawilem GConf Configuration Backend. Mam jeszcze jedno pytanie. Wiem jak zrobic zeby compiz ladowal sie automatycznie po zaladowaniu systemu, ale jak zrobic zebym ladowanie compiza mial do wyboru w wyborze sesji, tzn utworzyl wlasna sesje compiza z poleceniem compiz --replace?

[ Dodano: 2007-07-10, 21:20 ]
Jeszcze mam jedno pytanie, jak zrobic zeby obracac kostka bo umnie po nacisnieciu ctrl+alt+strzalka w dol nie ma kostki tylko pokazane plaskie pulpity.

[ Dodano: 2007-07-10, 23:37 ]
Ok, juz wiem jak, ctrl+alt+lewy guzik myszki i ruszam myszka. Niezly wypas :D

[ Dodano: 2007-07-11, 22:45 ]
Mam jeszcz pytanie do czego sluzy opcja video playback i opcje w image loading? Mozna dzieki compizowi ustawic animowana tapete?
frik
Beginner

Post autor: frik »

opcja image loading to obsluga konkretnych formatow graficznych (text tez jest w opcjach). jesli masz np jako skydome ustawiony obrazek w png, a w dziale 'image loading' wylaczysz png to po prostu ci go nie wyswietli ;)
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Animowanej tapety przy pomocy Fusiona nie ustawisz...możesz chyba ew. skydome animowany mieć.
snc

A co to jest te skydome? I jeszcze jedno pytanie powtorze
Wiem jak zrobic zeby compiz ladowal sie automatycznie po zaladowaniu systemu, ale jak zrobic zebym ladowanie compiza mial do wyboru w wyborze sesji, tzn utworzyl wlasna sesje compiza z poleceniem compiz --replace?
yantar
Member

Kod: Zaznacz cały

/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Can't load plugin 'ccp' because it is built for ABI version 20070709 and actual version is 20070706 
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Couldn't activate plugin 'ccp'
Ma ktos ostatnimi dniami cos takiego?
Zablokowany