Witam,
przeglądałem temat o konfiguracji conky. Wrzuciłem zawartość pliku konfiguracyjnego do pliku conky.conf (nie było conkyrc) i teraz conky się nie uruchamia. Reinstalacja nie pomaga. Gdyby był ktoś tak uprzejmy, aby wrzucić mi zawartość tego pliku, to byłbym wdzięczny.
Pojawia się komunikat:
Conky: missing text block in configuration; exiting
Czytałem i właśnie przez niego zepsułem sobie conky. Wkleiłem ten kod do conky.conf. Teraz niby w conky.conf mam to, co wcześniej, ale i tak pojawia się ten komunikat.
małp pisze:Czytałem i właśnie przez niego zepsułem sobie conky. Wkleiłem ten kod do conky.conf. Teraz niby w conky.conf mam to, co wcześniej, ale i tak pojawia się ten komunikat.
W tym HOW TO co Ci poleciłem nie jest napisane nic o grzebaniu w conky.conf więc nie pisz, że przez niego sobie coś zepsułeś.
Zrób tak:
małp pisze:Komenda touch u mnie nie działa (myślałem, że Ubuntu ma te same komendy co Debian).
Eh to stwórz ten plik w dowolnym edytorze tekstowym, wklej tam config dla conky, zapisz i uruchom następnie conky.
Jak nie ruszy to pokaż co tam wklejasz, ewentualnie spróbuj użyć innego configu. Jest ich pełno w internecie. Najbliższe na tym forum chociażby w Ogłoszenia: Screenshots.