5) Run the following command
/usr/lib/nspluginwrapper/x86_64/linux/npconfig -i /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so
This will create a file named npwrapper.libflashplayer.so in the /usr/lib/mozilla/plugins directory.
Napotkałem na taki problem:
*** NSPlugin Viewer *** ERROR: libnss3.so: cannot open shared object file: No such file or directory
nspluginwrapper: no appropriate viewer found for /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so
I'm running Debian Lenny amd64 and using iceweasel web browser.
To install flash plugin for iceweasel, all I had to do was to download the 64-bit adobe flash player 10 for linux from http://download.macromedia.com/pub/labs ... .so.tar.gz and untar or copy libflashplayer.so into /usr/lib/iceweasel/plugins directory.
To otrzymałem taki błąd:
*** NSPlugin Viewer *** ERROR: /usr/lib/iceweasel/plugins/libflashplayer.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
nspluginwrapper: no appropriate viewer found for /usr/lib/iceweasel/plugins/libflashplayer.so
Skopiuj libflashplayer.so do /home/*twoja-nazwa-użytkownika*/.mozilla/plugins/, najprawdopodobniej będziesz musiał utworzyć folder plugins. Mnie tym sposobem wszystko śmiga (jedynie filmiki z YT w wysokiej rozdzielczości ścinają przy pełnym ekranie).
M@ilo pisze:Skopiuj libflashplayer.so do /home/*twoja-nazwa-użytkownika*/.mozilla/plugins/, najprawdopodobniej będziesz musiał utworzyć folder plugins.