Witam.
Zainstalowałem sobie kde 4.1 na Lenny i mam problem z OpenOffice. Jak otworzę plik arkusza kalkulacyjnego to przy próbie uruchomienia writer OO wysypuje się. Pojawia się komunikat, że wystąpił błąd i klops. W drugą stronę dzieje się to samo.
Jakieś sugestie?
Na chwilę obecną ściągam wersje z ux.pl może ta wersja będzie chodzić bez problemów.
[+] OO 2.4 - nie dzia
-
- Senior Member
Nie zawsze to pomaga, ale w internecie jest sporo informacji na temat. wysypywania się OO pod KDE4 z powodu wadliwego pliku openoffice.org-kde. U mnie (przy 3.0) pomogło odinstalowanie tego pliczku. Obecnie jest wersja 3.0.1, w której chodzi już ok.
Przy okazji - myślę, że warto zastanowić się nad zmianą 4.1 na 4.2, bo jest po prostu lepsze, a w niektórych dystrybucjach twierdzą, że stabilniejsze.
Generalnie - ja mam 4.2+OO3.0.1 i chodzi to w końcu dobrze (wiem, Kubuntu, ale o problemach, jak u Ciebie /i u mnie/ czytałem na Suse, Fedorze, Kubuntu...)
Przy okazji - myślę, że warto zastanowić się nad zmianą 4.1 na 4.2, bo jest po prostu lepsze, a w niektórych dystrybucjach twierdzą, że stabilniejsze.
Generalnie - ja mam 4.2+OO3.0.1 i chodzi to w końcu dobrze (wiem, Kubuntu, ale o problemach, jak u Ciebie /i u mnie/ czytałem na Suse, Fedorze, Kubuntu...)