[+] Gnome - nie można wszystkiego ustawi

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
igu3n

[+] Gnome - nie moŻna wszystkiego ustawić zmieniając motywy

Post autor: igu3n »

Witam wszystkich na forum :)
Niedawno przesiadłem się na Debiana - żałuję, że tak długo z tym zwlekałem.

Mam problem z motywami. Instalują się, zmienia się obramowanie ramek i kolorystyka, jednak nie zmieniają się "comboboxy", przyciski.

Również przy motywach Dust, Dust Burn, Dust Sand kolory okien powinny być jakby "wypolerowane" (tak miałem w Ubuntu) - efektu tego nie mam na Lennym.

Przegrzebałem internet, przeważnie sprawę załatwiało doinstalowanie gtk2-engines albo murrine. W moim przypadku to nie pomaga. Może powinien sprawdzić czy pewne komponenty instalują się poprawnie? Może brakuje mi jeszcze czegoś?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie :)
ponton
Beginner

Post autor: ponton »

Też miałem problem z niektórymi tematami. Pomogło zainstalowanie silinika murrine -- paczka gtk2-engines-murrine. Z tym że w Lennym i Squeeze jest starsza wersja, więc ściągnij ją np. z Sida.
igu3n

Post autor: igu3n »

Pomogło dla motywu DarkRoom, dziękuję.

Co do Dust to nie nadal nie ma tekstury na ramkach, przeinstaluje jeszcze inne pakiety z Sida i dam znać :)

[Dodano: 2009-03-23, 14:31]
Aktualizacja innych pakietów z grupy "gtk2-engines" do wersji z Sida załatwiło sprawę - śmiga :)
ODPOWIEDZ