kde4 - niedzia
-
kde4 - niedziałający zegarek
Witam. Niedawno zaktualizowałem repozytorium do najnowszej wersji. Zaktualizowało się również kde4 i od tamtego czasu nie mam zegarka, jest w pasku zadań ale nie wyświetla w ogóle tekstu (mam cyfrowy), próbowałem dodać analogowy ale wskazówki stoją na północy i ani drgną. Proszę o pomoc bo nie jestem wstanie wytrzymać bez zegarka.
blackdemon, sprawdź nową wersję http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=86771#86771
-
Kompilacja to nie problem... Ciągle coś kombinuję w końcu mam Sida. Kiedyś próbowałem skompilować kde4 to po drugim restarcie mi się wyłożył i postanowiłem z repozytorium zainstalować, a tak to wszystko inne kompiluję bez problemów. Czyli w najbliższym czasie powinna pojawić się nowa wersja kde4 z poprawionym zegarkiem?
-
- Senior Member
-
- Beginner
Wcale nie tak w najbliższym. KDE4 jest przenoszone do repozytoriów Unstable. Jest też dużo kombinowane ze zmianą plików konfiguracyjnych, które do tej pory były w .kde4, a mają być jak wcześniej, w .kde. Jeszcze nazwy pakietów zmienić trzeba i pewnie wszystkie "odnośniki". Coś czuję, że z tym zejdzie więcej niż "do końca tygodnia". :Pblackdemon pisze:Czyli w najbliższym czasie powinna pojawić się nowa wersja kde4 z poprawionym zegarkiem?