[+] Gdzie si
[+] Gdzie się podziały partycje?
Witam. Chciałbym się jedynie dowiedzieć gdzie podziały się moje partycje? Czy to problem z montowaniem czy coś innego? FAQ mi nie pomógł niestety.
Dołączam zrzut tak jak to wygląda mniej więcej.
I przy okazji, czy wie ktoś jak zmienić w Icdeweaselu podkreślanie błędów? Bo dostaję ,,cukierka'', wszystko piszę poprawnie, a tu non-stop podkreśla na czerwono.
Dołączam zrzut tak jak to wygląda mniej więcej.
I przy okazji, czy wie ktoś jak zmienić w Icdeweaselu podkreślanie błędów? Bo dostaję ,,cukierka'', wszystko piszę poprawnie, a tu non-stop podkreśla na czerwono.
A czego dokładnie tam oczekujesz? http://pl.wikipedia.org/wiki/System_pli ... lik.C3.B3w
Dobrze byłoby, gdybyś podał chociaż, jakie partycje powinny być widocznie, a nie są. Być może masz po prostu wybrany w GParted zły dysk - możesz go zmienić w prawym górnym rogu.
Jeśli chodzi o pisownię w Iceweaselu - zainstaluj sobie to rozszerzenie:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3052
A jeśli program nadal będzie wszystko podkreślać, to w dowolnym miejscu pola tekstowego kliknij PPM, rozwiń pozycję "Języki" i wybierz "Polski".
___
Widzę, że już trochę postów zostało dopisanych Te partycje są tak naprawdę widoczne, tylko ty ich nie zauważasz. Partycja '/' kryje się pod nazwą 'System plików'. Natomiast '/home' pod nazwą 'Folder domowy'. I pamiętaj na przyszłość, że Linux to nie Windows.
Jeśli chodzi o pisownię w Iceweaselu - zainstaluj sobie to rozszerzenie:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3052
A jeśli program nadal będzie wszystko podkreślać, to w dowolnym miejscu pola tekstowego kliknij PPM, rozwiń pozycję "Języki" i wybierz "Polski".
___
Widzę, że już trochę postów zostało dopisanych Te partycje są tak naprawdę widoczne, tylko ty ich nie zauważasz. Partycja '/' kryje się pod nazwą 'System plików'. Natomiast '/home' pod nazwą 'Folder domowy'. I pamiętaj na przyszłość, że Linux to nie Windows.
Mamy zgadywać o co ci chodzi?
Partycje były widoczne i nagle ich nie ma? Jakie partycje?
Czy może jesteś po świeżej instalacji Debiana i nie widzisz partycji z innego systemu?
Innymi słowy poszukaj na forum, poczytaj regulamin, naucz się odpowiednio zadawać pytania w tematach, etc.
Co do Iceweasela poczytaj tu, niby odwrotność, ale powinno pomóc - LINK
Partycje były widoczne i nagle ich nie ma? Jakie partycje?
Czy może jesteś po świeżej instalacji Debiana i nie widzisz partycji z innego systemu?
Innymi słowy poszukaj na forum, poczytaj regulamin, naucz się odpowiednio zadawać pytania w tematach, etc.
Co do Iceweasela poczytaj tu, niby odwrotność, ale powinno pomóc - LINK
Sprawa z językami załatwiona.
A na zrzucie nic nie widzicie? Otworzyłem komputer i edytor partycji, w komputerze widać tylko /, a nie widać /boot i /home. Jako o /boot nie mam pretensji bo tego nie potrzebuję widzieć, to /home potrzebuję widzieć bardzo.
Edit:
Jestem po świeżej instalacji i nie posiadam innych systemów, po prostu nie umiem ogarnąć tych partycji. Jestem po lekturze FAQ, a i tak dalej nie umiem tego ogarnąć.
A na zrzucie nic nie widzicie? Otworzyłem komputer i edytor partycji, w komputerze widać tylko /, a nie widać /boot i /home. Jako o /boot nie mam pretensji bo tego nie potrzebuję widzieć, to /home potrzebuję widzieć bardzo.
Edit:
Jestem po świeżej instalacji i nie posiadam innych systemów, po prostu nie umiem ogarnąć tych partycji. Jestem po lekturze FAQ, a i tak dalej nie umiem tego ogarnąć.