apt zmiana w locie serwerów lustrzanych Debiana
- hello_world
apt zmiana w locie serwerów lustrzanych Debiana
Czy apt jest wyposażony w mechanizm podobny do yuma, który pozwala (w yum ctrl+c) zmieniać w locie serwery lustrzane w zależności od jakości transferu. Tzn. jeżeli uważam że dany, aktualny serwer lustrzany jest przytkany to w yumie robię ,,ctrl+c'' i jest wybierany następny. W ten sposób mogę szybko aktualizować system.
- hello_world
Co prawda apt-get testowałem pod Ubuntu i tam trafiłem na serwery, które dawały mi transfer 4058B/s ale to było Ubuntu, a ja pytam o Debiana. Jak byłbyś tak miły i powiedział gdzie ustawiasz sobie serwery w zależności od upodobań np. jak pobierasz z czeskiego?
Ps. Nie było pytania, oczywiście /etc/apt/source.list.
Ps. Nie było pytania, oczywiście /etc/apt/source.list.
giaur, z tego co ja doświadczyłem, sprawdzając różne serwery to czeskie, słowackie i skandynawskie są najpóźniej aktualizowane w Europie. Zdarzyło się że opóźnienie miało więcej niż tydzień (mam na myśli wersję testową Debiana).
Niektóre pakiety z działu multimedia, czasami nie były w ogóle dodawane pomimo zepsutych zależności. Najlepiej sprawdzają się w przypadku ,,testinga'' polskie serwery (w brew obiegowym opiniom). Ostatecznie jeszcze niemieckie.
Niektóre pakiety z działu multimedia, czasami nie były w ogóle dodawane pomimo zepsutych zależności. Najlepiej sprawdzają się w przypadku ,,testinga'' polskie serwery (w brew obiegowym opiniom). Ostatecznie jeszcze niemieckie.
http://ftp.it.debian.org/debian/
Polecam, na serwerze nawet w godzinach "szczytu" pobiera mi z niego z prędkością10MB/s, czyli pełną możliwością łącza.
Polecam, na serwerze nawet w godzinach "szczytu" pobiera mi z niego z prędkością10MB/s, czyli pełną możliwością łącza.