Poszukuj
Poszukuję szybkiego menadŻera okien
Witam.
Potrzebuję bardzo lekkiego menadżera okien dla Archa. Właśnie testuję LXDE i działa całkiem dobrze. Zależy mi na szybkości, wygląd spada na drugi plan.
Potrzebuję bardzo lekkiego menadżera okien dla Archa. Właśnie testuję LXDE i działa całkiem dobrze. Zależy mi na szybkości, wygląd spada na drugi plan.
Sam wolę wersje lekkie (przynajmniej jeśli chodzi o menadżery okien). Używałem fluxboksa, potem lxde i wróciłem do fluxboksa. Można go totalnie dostosować, jest taki jak chcę (a nie: „taki jak chce, w ramach oferowanych możliwości). Fluxbox bez problemu odpala wszelkie aplikacje kde i gnome (oczywiście jak uruchomisz jakiegoś słonia to lekkość systemu na tym straci bo załadujesz np. większość bibliotek kde).
Niemniej jeśli nie zależny ci na wyglądzie... to czemu nie miałby być prosty:
LXDE oferuje „Windowsa po Linuksa” bez obciążenia systemu (tylko do LXDE udało mi się przekonać moją dziewczynę – jest prosty jak budowa cepa).
A jeśli nie zależny ci na niczym oprócz megalekkiego X-a - trzy litery - TWM. Nie widziałem nic lżejszego (to prawie nie X).
Niemniej jeśli nie zależny ci na wyglądzie... to czemu nie miałby być prosty:
LXDE oferuje „Windowsa po Linuksa” bez obciążenia systemu (tylko do LXDE udało mi się przekonać moją dziewczynę – jest prosty jak budowa cepa).
A jeśli nie zależny ci na niczym oprócz megalekkiego X-a - trzy litery - TWM. Nie widziałem nic lżejszego (to prawie nie X).