jak zresetowa

Wszystko Off Topic
allanio

jak zresetować hasło do Windowsa mając Linuksa Kubuntu?

Post autor: allanio »

Mam na laptopie Windowsa XP professional sp2 oraz Linuksa Kubuntu, nie mam nazwy użytkownika i hasła do Windowsa i nie mogę się zalogować. Pamiętam wszystko jak zalogować się na Linuksa, czy jest jakiś sposób aby za pomocą Linuksa zresetować lub wyłączyć hasło do Windowsa? W Windowsie nie mam opcji gościa, po prostu muszę nacisnąć:

Kod: Zaznacz cały

ctrl alt delete
i wpisać użytkownika i hasło.
Proszę o pomoc to laptop dla mojej dziewczyny.
Ister
Junior Member

Post autor: Ister »

Nie wiem jak z *buntu, ale jak poszukasz w google, na pewno znajdziesz jakąś małą dystrybucję służącą do łamania haseł.
Ponieważ może to nie wynikać bezpośrednio z tego co napisałem - wiem że taka dystrybucja istnieje, bo z niej korzystałem. Wystarczy poszukać.
Awatar użytkownika
bagsiur
Beginner

Post autor: bagsiur »

allanio poczytaj o plikach SAM.
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

Znam taki "program" do resetowania hasła w Windows, czy to Administratora, czy to zwykłego Użytkownika i nawet niedawno korzystałam z niego aby dostać się do konta administracyjnego i zaktualizować, defragmentować system i skompaktować rejestr ponieważ Admin odpowiedzialny za niego postawił system dwa lata temu, założył hasło na swoje konto i odtąd tyle go widzieli tzn. Admina nie system. ;-)
A komputer był już tak zaniedbany, że żal było patrzeć jak się muli, a zrobienie czegokolwiek z konta Użytkownika kończyło się powiadomieniem w stylu "Brak uprawnień do ble, ble, ble. Skontaktuj się z Administratorem".

Tylko, że allanio, jaką ja mam pewność ,że udzielając Ci pomocy w złamaniu tego hasła nie pomogę komuś kto sobie "pożyczył" tego laptopa bez wiedzy właścicielki/la "na wieczne nie oddanie, czyli po prostu go zwędził i chce się dobrać do nieswoich danych?

Albo nawet przyjmując, że prawdą jest to jak piszesz, że to Twojej dziewczyny i bez jej wiedzy chcesz sobie "przetrzepać" jej dane? :-P
ketchup

Post autor: ketchup »

Polecam program NT Password
nt password
Ja nim zawsze usuwam hasło administratora, czyli robie puste
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

ketchup, szkoda, że nie przeczytałeś najpierw mojego posta zanim "pochwaliłes się" swoją wiedzą, bo nie wiadomo do czego mu tak naprawde to potrzebne... :->
Zresztą jak ktoś chce bardzo znaleźć czym, to znajdzie sam.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

Katiusha pisze:Tylko, że allanio, jaką ja mam pewność ,że udzielając Ci pomocy w złamaniu tego hasła nie pomogę komuś kto sobie "pożyczył" tego laptopa bez wiedzy właścicielki/la "na wieczne nie oddanie, czyli po prostu go zwędził i chce się dobrać do nieswoich danych?

Albo nawet przyjmując, że prawdą jest to jak piszesz, że to Twojej dziewczyny i bez jej wiedzy chcesz sobie "przetrzepać" jej dane?
Tytuł tematu to:
jak zresetować hasło do Windowsa mając Linuksa Kubuntu?
Zatem dostęp do wszystkich danych i tak już jest z poziomu Kubuntu.
ODPOWIEDZ