Chcę ustawić ciasteczko dla Rapidshare, aby mieć dostęp do konta premium mojego kolegi (kolega podał mi swój login i hasło, ale ja od razu się zalogowałem na Windowsie i teraz nie wiem jaki jest login i hasło, a nie mogę się teraz z nim skontaktować). Dlatego postanowiłem wykorzystać do tego funkcję setcookie w PHP używając takiego kodu:
Ustawiając ciasteczko na innym serwerze niż rapideshare NIE będzie akceptowane przez Rapidshare ponieważ będzie inna sygnatura serwera odczytującego oraz zapisującego ciasteczka.
Problem ten częściowo rozwiązałem na Linuksie ustawiając ręcznie to ciasteczko przy użyciu dodatku Firecookie do Firefoksa, jednak problem nadal istnieje, ponieważ chcę to ciasteczko ustawić też m.in. w telefonie, z którego piszę tego posta. Ale nie wiem o jaką sygnaturę serwera Ci chodzi? Przecież w tym kodzie co napisałem jest ustawiony parametr domeny, na której ma obowiązywać ciasteczko - ".rapidshare.com". Zresztą te same dane co są w kodzie wprowadziłem do tego dodatku Firecookie i Rapidshare w raz ze swoim Premium-Zone działa bez zarzutu, czyli jestem zalogowany.