/etc/init.d/apache2 restart
/etc/init.d/apache2: line 44: /etc/apache2/envvars: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Ktoś wie co z tym zrobić?
Usuwanie i ponowne instalowanie apache2 nic nie daje, pewnie gdzieś są jakieś dziwne powiązania albo Bóg wie co i ciągle przy starcie się odwołuje do tego.
[Mon Mar 15 18:48:01 2010] [warn] pid file /var/run/apache2.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Mon Mar 15 18:48:01 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Debian) mod_wsgi/2.8 Python/2.5.5 configured -- resuming normal operations
[Mon Mar 15 18:48:01 2010] [alert] (11)Resource temporarily unavailable: apr_thread_create: unable to create worker thread
[Mon Mar 15 18:48:01 2010] [alert] (11)Resource temporarily unavailable: apr_thread_create: unable to create worker thread
[Mon Mar 15 18:48:02 2010] [alert] No active workers found... Apache is exiting!
To jest wyciąg z logu apache i już nie mam pojęcia o co chodzi, próbowałem odinstalować i na nowo zainstalować ale nadal to samo. Proszę o pomoc bo już nie daje rady.
Możesz go utworzyć z zawartością jak wyżej i sprawdzić czy zadziała.
No jestem jak najbardziej sam sobie winien, korzystałem z dosyć nowego poradnika instalacji apacza, mysql, php5 etc. no i zgodnie z instrukcją wystarczyło zainstalować wszystko i tyle. No a u mnie znowu nic, jak stwierdziłem bo długich bojach, efekt moich wcześniejszych błędów. Nie potrafiłem dojść do tego co kiedyś tam namieszałem, to też najlepszym rozwiązaniem uznałem będzie usunięcie apacze i wszystko co od niego pochodzi. No to wywaliłem, efekt sam widzisz.
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Action 'start' failed.
The Apache error log may have more information.