Witam, mam DSLa na jednym z moich PC w domu i chciałbym na nim łączyć się z internetem, ściągnąłem sterowniki od karty WiFi i wszystko by było ładnie gdybym wiedział jak je zainstalować :-( kompilowałem na Ubuntu i na Debianie ale tam [na DSLu] żaden znany mi sposób kompilacji nie działa (coś takiego jak make tam nie istnieje) z ang. jestem słaby ale po przeczytaniu paru stron poświęconych DSL'owi dowiedziałem się, że jedynie z repozytoriów da się instalować oprogramowanie... Czy to prawda? Jeżeli tak to kicha... Czy jest jakiś dobry i lekki system oparty na Debianie? Zależy mi głównie na muzyce i WWW. Mam Livebox'a i kartę WiFi która była w pudełku (jakiś Sagem).
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc!
DSL + WLan Livebox, jak zainstalowa
Istnieje tylko prawdopodobnie nie masz go zainstalowanego. Spróbuj pobrać stąd (http://packages.debian.org/testing/devel/make) jest to wersja dla testing, ale są też wersje dla stable.T0m3k__ pisze:coś takiego jak make tam nie istnieje
Z niego właśnie piszesz ubuntu, kubuntu, knoppix (ale to liveCD z możliwością instalacji na dysku),...T0m3k__ pisze:Czy jest jakiś dobry i lekki system oparty na Debianie?