"Kurs C++" na forum

Wszystko Off Topic
cordial

"Kurs C++" na forum

Post autor: cordial »

Jak to napisał Grębosz w "Symfonii" "Aby pisać, trzeba pisać..."

Po wnikliwej analizie jego słów, można dojść do wniosku, że facet ma rację :)
O tym że w grupie raźniej, każdy wie. Zazwyczaj jest problem tylko z tym aby ta grupa powstała :)

Ale, ale do rzeczy jeśli by się znalazło 1, 2 osoby, które by chciały ze mną współtworzyć "Kurs C++" na forum, oraz przynajmniej 5 osób które by chciały w nim uczestniczyć, to możemy zaczynać od wtorku, (lub umówimy się na jakiś inny termin) wtedy wrócę ze studiów i będę po zaliczeniu z programowania obiektowego :)

Kurs C++ napisałem celowo w cudzysłowie, ponieważ chciałbym aby przybrał on formę nauki poprzez wymyślanie i rozwiązywanie zadań, a nie tłumaczenia "co to jest to for". Innymi słowy, osoby które by chciały wsiąść w tym udział, czytają, uczą się z książek, google itd.

Na forum wymyślamy i rozwiązujemy zadania, zaczynając od tych najprostszych.

Jeśli ktoś nie rozumie, nie umie zrobić zadania i pisze "robiłem tak i tak ..., próbowałem zastosować ..., mam problem z (konkretny przykład) lub w tym zadaniu nie rozumiem jak mógłbym zrobić to i to". Wtedy pomagamy sobie nawzajem, gdy ktoś pisze nie rozumiem 5,6,7 zadania, nie pomagamy :)

Jeśli jest ktoś w ogóle chętny do współtworzenia oraz do uczestniczenia w tym "kursie" proszę o wypowiedz poniżej.

Prosiłbym również o nie pisanie odpowiedzi typu "fajny pomysł ale nie mam czasu" ;)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

cordial pisze:Jeśli jest ktoś w ogóle chętny do współtworzenia oraz do uczestniczenia w tym "kursie" proszę o wypowiedz poniżej.
Ja mogę być i uczestnikiem i współtwórcą :P Bo tak, znam "podstawowe podstawy" C++, ale też nie znam go bardzo dobrze, ale napisać w nim coś, oprócz Hello World! potrafię :)
elwis
Beginner

Post autor: elwis »

Ja chętnie wezmę udział, bo nie jestem jeszcze za dobry w c++(Ciągle trenuję ;) ) Chyba, że miałbym uczyć kompletnych podstaw, lub zabawy na poziomie bitów( skrzywienie z assemblera ;p)
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

ja jestem chętny - ale po maturze...

cordial, żeby się zorientować ile osób by się do tego przyłączyło, dodaj ankietę, bo podpisywanie się pod tematem nie ma sensu.

aloha
chyl-o
Junior Member

Post autor: chyl-o »

Nie wiem na ile mi czas pozwoli, ale ile bedę mógł to się przyłączam :)
Asghan

Post autor: Asghan »

Ja osobiście bardzo chętnie wezme udział w takim kursie.
zwiastun

Post autor: zwiastun »

Jestem jak najbardziej za .Przyłączma się na ile bede mógł - jako uczeń :mrgreen:
chudy

Post autor: chudy »

Jeszcze byłoby pięknie gdyby było troszkę obiektowych zagadek :)
maciekr
Beginner

Post autor: maciekr »

A ja myślę że to jest forum o Debianie a nie programowaniu w c++, a więc lepszy byłby kurs w Bashu (bo za wiele o tym w necie nie ani książek). Ale to tylko moje skromne zdanie :)
ponton
Beginner

Post autor: ponton »

A nie lepiej tym kursem wspomóc Wikibooks? Kursów jest dużo w sieci, IMO nie ma sensu tworzyć nowego, lepiej wspólnie popracować w Wikibooks. Link: http://pl.wikibooks.org/wiki/C%2B%2B
ODPOWIEDZ