Witam
jaka jest różnica pomiędzy normalnym uruchomieniem systemu a uruchomieniem w trybie naprawczym systemu (ang. recorvery mode)?
Mam problem iż w trybie naprawy systemu mogę normalnie korzystać z iksów lecz po normalnym uruchomieniu komputera klawiatura i myszka przestaje działać na gdm, ewentualnie po:
Na dodatek dodam, że w trybie naprawczym systemu, jak pyta o hasło admina i nie wpiszę go, a wcisnę Ctrl+D i zacznie się dalej ładować system to wtedy także pada myszka i klawiatura.
po uruchomieniu środowiska graficznego?
Uruchom normalnie komputer i następnie przejrzyj wspomniany plik z poziomu jakiegoś systemu Linuksa uruchamianego w trybie livecd.
Ja naprawiałem podobny przypadek zawieszania się myszki i klawiatury, usuwając z opcją ,,purge'', pakiety związane z halem i jego samego. Usunąłem również pakiet policykit. Musisz to zrobić w czystym trybie tekstowym. Oczywiście, wyczyść zawartość katalogu:
Jeżeli chcesz, szukaj, który to pakiet. Ja usunąłem wymienione pakiety i fragment systemu, który ponownie zainstalowałem. Obecnie mój system działa i wspomniane problemy nie występują. Z tego co znalazłem to prawdopodobnie wystarczy usunąć pakiety: policykit, hal i udev z zależnościami.