Wammu nie pobiera wiadomo

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Usul

Wammu nie pobiera wiadomości sms

Post autor: Usul »

Witam.
Mam nokię 3110 classic i szukałem pc suite na Linuksa.
Obiecująco wyglądające wammu. Ma wszystkie potrzebne mi opcje. Tyle że nie wszystkie działają.
O ile książka telefoniczna i spis połączeń ściągają się bez problemu to sms... Nie ściągają się (niestety też bez problemu). Klikam:
Pobierz -> Wiadomości i nic. Na ułamek sekundy wyskakuje okienko pobierania i tyle – nic nie pobrało.
Ktoś się spotkał z problemem? Zna rozwiązanie? Ma wyższego ,,skilla'' na Google?

Konsolowo:
W czasie uruchomiania programu:

Kod: Zaznacz cały

/usr/lib/pymodules/python2.6/gammu/Data.py:26: DeprecationWarning: gammu.Data module is deprecated, use gammu.data instead! 
   warnings.warn('gammu.Data module is deprecated, use gammu.data instead!', DeprecationWarning) 
 /usr/lib/pymodules/python2.6/Wammu/MailWriter.py:33: DeprecationWarning: the md5 module is deprecated; use hashlib instead 
   import md5 
 Log debugowania został automatycznie zapisany do </tmp/wammuAcG_zn.log>. W przypadku błędu należy dołączyć go do raportu o błędach! 

Przy pobieraniu kontaktów, połączeń oraz (nieudanym) sms konsola milczy.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Nic na to nie poradzisz, ten telefon nie będzie obsługiwany bo nie odpowiada na standardowe polecenia AT służące do pobrania wiadomości. Z nokiami bywają takie problemy, w mojej 5230 nie mogę zrobić nic oprócz wysłania smsa. Dobrze by było gdybyś podał jeszcze zawartość tego logu debugowania, na 100% będzie tam informacja że telefon odpowiedział błędem.
Usul

Post autor: Usul »

No cóż... program kłamie: nie utworzył logu albo po prostu nie wierzy w potrzebę tworzenia takowego. Cóż, pozostaje próbować z virtualboxem albo qemu. Dziękuję za informacje.
ODPOWIEDZ