Jak wy

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
spook

Jak wyłączyć podkreślonie litery skrótów

Post autor: spook »

Witam Państwa.
Mam właśnie takie pytanko z działu paranoja. Chodzi mi o podkreślone litery skrótów w górnym menu większości aplikacji i w menu kontekstowym.
Pod Windowsem problem można łatwo rozwiązać (w ustawieniach pulpitu klikając prawym przyciskiem myszy na właściwości itd.), natomiast w Linuksie nie mam pojęcia. Przepraszam że temat jest błahy ale może ktoś zna rozwiązanie.
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

W czym one Ci przeszkadzają?
spook

Wizualnie :) Przykładam może zbyt dużą wagę do detali.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

&quot pisze:Temat zamieszczony na innym forum niestety został umieszczony w koszu.
&quot pisze:Wizualnie, Przykładam może zbyt dużą wagę do detali.
Błędy ortograficzne popełnione w pierwszym poście zaprzeczają drugiej wypowiedzi. I nic dziwnego, że temat wylądował w koszu na innym forum. Jeżeli dbając o detale, nie doinstalujesz sobie słownika ortograficznego do przeglądarki i będziesz popełniał dalej takie błędy, to ten temat też wyląduje w koszu.
spook

Drobna literówka poprawiona :)
Szanowny Pan moderator pewnie nie zauważył że w jednym słowie popełnił aż 2 błędy ortograficzne. "I nic dziwnego, że temat <wyładował> w koszu na innym forum. "
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

Litery podkreślane są po to, aby ułatwić życie użytkownikom - programiści męczą się to implementując. Pierwszy raz spotkałem się z kimś, komu to przeszkadza.
spook

Programiści opluwanego przez dumnych użytkowników linuxa systemu Windows dali możliwość wyłączenia owych skrótów kilkoma kliknięciami myszki tym samym pozostawiając wolny wybór czy zechce się z takiego udogodnienia skorzystać.
ODPOWIEDZ