i mogę przeglądać co tam ma. Jeśli ma plik index.html to mi się ten plik wyświetla a jeśli nie to mogę widzieć jego katalogi.
Natomiast przy instalacji apache 1.3 ze źródeł tej możliwości już nie ma. Jeśli nie ma w katalogu użytkownik pliku index.html to wywala błąd 403 w przeglądarce i nie widzi żadnych katalogów.
Dlaczego jest taka różnica w obu tych instalacjach? Jak zrobić żeby przy instalacji ze źródeł mogłem widzieć te "foldery" w tym katalogu użytkownika?
Ustawiłem prawa dostępu do katalogów na maksimum czyli na 777.
porównaj pliki konfiguracyjne (httpd.conf - chyba tak on się nazywa) obydwu instalacji, bo może w tej ze źródeł nie masz aktywowanych odpowiednich modułów.
i mogę przeglądać co tam ma. Jeśli ma plik index.html to mi się ten plik wyświetla a jeśli nie to mogę widzieć jego katalogi.
To jest znak że jest dobrze i nie należy tego zmieniać.
sk8boy pisze:Natomiast przy instalacji apache 1.3 ze źródeł tej możliwości już nie ma jeśli nie ma w katalogu użytkownik pliku index.html to wywala błąd 403 w przeglądarce i nie widzi żadnych katalogów
Nie instaluje się niczego ze źródeł kiedy są pakiety. Tak trudno to zrozumieć? Sam widzisz że masz tylko kłopoty przez taki lans.
sk8boy pisze:Dlaczego jest taka różnica w obu tych instalacjach? Jak zrobić żeby przy instalacji ze źródeł mogłem widzieć te "foldery" w tym katalogu użytkownik
Ustawiłem prawa dostępu do katalogów na maksimum czyli na 777.
Trzeba skonfigurować Apache a nie narzekać na różnice. Podpowiedź: mod_autoindex bodajże.