Witam,Posiadam na swoim serwerze zainstalowany system Debiana Squeeze 64bitowy, VNC oraz założonych 2 użytkowników. Na każdym z dwóch kont jest uruchomiona sesja VNC. Użytkownik1 : 127.0.0.1:1Użytkownik2: 127.0.0.2:2Środowisko graficzne które zainstalowałem to XFCE4. Mój problem polega na tym, iż jeśli loguje się przez VNC na użytkownika 1 to XFCE4 działa normalnie,
natomiast jak zaloguje na użytkownika2 to nie mam górnej belki z przyciskami minmalizacji, maksymalizacji oraz zamykania.ekraTak przedstawia się ekran użytkownika2 w którym nie ma górnej belki z minimalizacja, maksymalizacja, zamykaniem.
Dodam zdjęcie pulpitu z użytkownika1 tak aby było jakieś porównanie. (Tutaj wszystko działa)
[LEFT]
.vnc/xstartup[/LEFT]
Kod: Zaznacz cały
szczotki@**:~$ mcedit .vnc/xstartup.vnc/xstartup [BM--] 0 L:[ 1+ 0 1/ 13] *(0 / 373b) 35 0x023#!/bin/sh# Uncomment the following two lines for normal desktop:# unset SESSION_MANAGER# exec /etc/X11/xinit/xinitrc[ -x /etc/vnc/xstartup ] && exec /etc/vnc/xstartup[ -r $HOME/.Xresources ] && xrdb $HOME/.Xresourcesxsetroot -solid greyvncconfig -iconic &x-terminal-emulator -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &x-window-manager &startxfce4 &
uname -a
szczotki@**:/etc$ uname -aLinux 2.6.38.2-grsec-xxxx-grs-ipv6-64 #2 SMP Thu Aug 25 16:40:22 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux
dpkg --print-architecture
szczotki@**:/etc$ dpkg --print-architectureamd64