Kadu - B

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
hasanek

Kadu - Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych

Post autor: hasanek »

Witam.

Mój system to Debian Sid, aktualizowany codziennie.
Jądro 3.2.0-2-686-pae
KDE 4.7.4
IceWM 1.3.7

Jako menedżera logowania używam kdm.

W przypadku kiedy korzystam z KDE, wspomniane kadu działa bez zarzutów, normalnie się uruchamia.

Kiedy tylko uruchamiam IceWM, nie mogę korzystać z tego komunikatora.
Wyświetla błąd:

Kod: Zaznacz cały

Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych.
i się nie uruchamia.

Może ktoś z Was spotkał się już z podobnym problemem, albo ma pomysł jak temu zaradzić.

Pozdrawiam.

Ps. korzystam z IceWM z tej przyczyny, iż mój komputer nie należy do najszybszych (ma parę latek).
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Spróbuj: fluxbox.
hasanek

Post autor: hasanek »

Wygląda obiecująco, kadu działa.

A co ciekawsze zauważyłem, w menu fluxbox (prawy klawisz na pulpicie) jest opcja "Menedżery okien" i tam mam dwie opcje "FluxBox" oraz IceWm".

Jeżeli w ten sposób przełączę się na IceWM, to kadu normalnie się uruchamia i działa.
Na razie będę testował FluxBoksa, więc może mógłbyś mi pomóc trochę z jego konfiguracją.

Na początku mam dwa problemy, z którymi nie potrafię sobie poradzić. Mianowicie jak wysłać każdą aplikację to tacki systemowej, tak jak to robi kadu, czy skype, żeby nie zajmowała miejsca na pasku zadań oraz jak ustawić żeby wybrany program zawsze uruchamiał się w tym samym miejscu ekranu ( np. prawy górny róg).
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Ja w nim nie gustuje, ba nawet nie lubię, ale skoro prosisz http://fluxboxpl.org/portal/Strona_główna

W Polsce jest duża grupa użytkowników fluxboksa. Spróbuj również openboksa i jakiegoś panelu do niego.
ODPOWIEDZ