Jak uczyni
Jak uczynić Debiana przyjaznym dla mojej dziewczyny?
Pytanie, jak uczynić Debiana przyjaznym dla mojej dziewczyny? Może trochę głupie, ale zawsze starałem się wszystko robić z konsoli zwłaszcza, że jak kilka lat temu zaczynałem z Linuksem to trochę słabo działały narzędzia graficzne, no i tak naprawdę to potrzebowałem głównie kompilatorów, środowiska IDE i przeglądarki.
Teraz nie wiem jak ugryźć temat. Chciałbym przekonać do systemu płeć piękną a przynajmniej coś zrobić by mogła samodzielnie korzystać z mojego laptopa. Na początku myślałem, że jakieś Ubuntu lub inna bardziej zautomatyzowana dystrybucja załatwi sprawę, ale okazują się one zbyt niestabilne i zbyt często pojawiają się w nich problemy (szczególnie po aktualizacjach).
Dziękuję za wszelkie rady i pozdrawiam!
Teraz nie wiem jak ugryźć temat. Chciałbym przekonać do systemu płeć piękną a przynajmniej coś zrobić by mogła samodzielnie korzystać z mojego laptopa. Na początku myślałem, że jakieś Ubuntu lub inna bardziej zautomatyzowana dystrybucja załatwi sprawę, ale okazują się one zbyt niestabilne i zbyt często pojawiają się w nich problemy (szczególnie po aktualizacjach).
Dziękuję za wszelkie rady i pozdrawiam!
Może CrunchBang? Porządnie skonfigurowana dystrybucja oparta na stabilnym Debianie.