Jakim programem sprawdzi

Wszystko Off Topic
zed

Jakim programem sprawdzić wydajność karty graficznej?

Post autor: zed »

Witam szanowne grono, to mój pierwszys post na waszych łamach. Mam jedno pytanie na które nikt nie może mi odpowiedzieć (byłem już na 2 forach) czy jest jakiś benchmark który przetestuje mi kartę graficzną? Dziś idę kupić nową i chciałem zobaczyć różnicę jaka będzie między nimi.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Był już temat o benchmarkach, poszukaj.

Ale ja jakoś jeszcze się nie spotkałem co by mi pokazało wydajność kary graficznej (uwaga: glxgears może podawać złe informacje).

Powiedz może jaką masz teraz kartę, a jaką chcesz kupić, może ktoś coś wymyśli :)
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

zed, standardowo glxgears jednak nie daje on w pełni wymiarowych wyników, lecz o żadnym bencharku do grafy pod GNU/Linuksa nie słyszałem
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

zed

Witam ponownie
Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)
Miałem 6600GT zmieniłem dziś na 7600GS. Przyszedłem do domu i zapuściłem glxgears i tutaj się zdziwiłem, na 6600 miałem lepsze wyniki niż na 7600. Chciałem więc zapytać czym może to byc spowodowane? Sterowników nie zmieniałem bo to przecież nVidia - czy może jednak powinienem?
Proszę o pomoc bo troche mnie to martwi
Pozdrawiam
velmafia
Member

zed pisze:Sterowników nie zmieniałem bo to przecież nVidia - czy może jednak powinienem?
ja bym spróbował przeinstalować stery, ale nie wiem czy to coś da.
zed

Czy są jakieś steroniki w paczce? Nie ukrywam że jestem świeży na linuksie więc tak było by mi najłatwiej :) Co ze starymi w jaki sposób je wywalić? Wiem że pytania błache ale co poradzę :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Sterowniki NV są w paczkach, ale zazwyczaj są one nieaktualne. Polecam pobrać sterowniki ze strony NVIDIi.
zed

Właśnie pobieram dzięki metode instalacji tez znalazłem :) nie wiem jednak jak usunąć stare :) bardzo bym prosił o podpowiedź jak je usunąć

Przepraszam za zawracanie głowy :) znalazłem
Pozdrawiam
velmafia
Member

zed pisze:nie wiem jednak jak usunąć stare :) bardzo bym prosił o podpowiedź jak je usunąć
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=8905#8905
ODPOWIEDZ