Prosze o pomoc - W
Prosze o pomoc - Własny System?
Hej mam fajny pomysł znudził mnie juz win xp pro ale zainstalowałem sobie Linux'a Debian i chce stworzyć swojego linux na w wzór Windows xp media center 2005, takie żeby obslugiwał wszystkie karty telewizyjne i pilota radio, i wiele innych gadzetów jak w media center, i taki swój po prostu system operacyjny na jądrze linuxa i innych opcja juz nawet wymyśliłem nazwę ale nie wiem jak sie za to zabrać . I mam do was taka prośbe żebyście pomogli mi we wszelki jaki tylko jest dostępny sposób pomóc. Jakieś linki do programów czy nawet.
Nazwy tematu dalej się będę czepiał, bo nie mówi ona nic o problemie, a czego wymaga punkt 4) lit. c) regulaminu forum. Przy okazji chyba dalej go nie przeczytałeś. Wiem, że to niekulturalnie odsyłać do google (nigdy tego nie robie), ale w tym przypadku chyba nawet nie zacząłeś szukać na google, bo inaczej napisałbyś nam co już znalazłeś, a co jeszcze potrzebujesz.
na początek proponuje zająć sie nauką obsługi systemów gnu/linux + programowanie w c. po jakimś roku/dwóch jeśli nie przejdzie ci ochota powinieneś dysponować wystarczającą wiedzą do stworzenia własnej dystrybucji. odnośnie upodabniania systemu do winxp - imo nie powinno to być trudne - większość tunerów tv jest obsługiwana (bo większość to tunery BT ) - obsługa pilotów przez lirc itp itd. poszukaj - może istnieje już podobny projekt - po co odkrywać koło od nowa ?