Mam drobny problem. Miałem Debiana usunąłem partycje (wszystkie i dałem 2 fat32 i ntfs) dalej nie mogę zainstalować Windows XP. Nie wiem, czy to przez to że może mi nie czytać płyty (bo nic się nie pokazuje przy stratowaniu) czy coś jest zepsute u mnie na komputerze. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Jak zainstalowa
W pierwszej kolejności sprawdź połączenia przewodów napędu optycznego. Jeżeli wszystko jest w porządku, a płyta dalej nie bootuje, to spróbuj ustawić w BIOSie botowanie z napędu CD/DVD.
Jeżeli masz dysk twardy SATA, to muszę Cię ostrzec. Windows XP może nie mieć sterowników do kontrolera (przynajmniej w moim przypadku). Jeżeli instalator nie wykryłby dysku, musiałbyś ściągać odpowiednie sterowniki i załadować je podczas rozpoczynania instalacji Windowsa.
Jeżeli masz dysk twardy SATA, to muszę Cię ostrzec. Windows XP może nie mieć sterowników do kontrolera (przynajmniej w moim przypadku). Jeżeli instalator nie wykryłby dysku, musiałbyś ściągać odpowiednie sterowniki i załadować je podczas rozpoczynania instalacji Windowsa.
Jak startuje instalator systemu pokazuje coś w tym stylu
jeśli to nie startuje to albo nie ma startu na cd z instalatorem ustawionym w biosie, albo coś z urządzeniem (popsute/niepewne wtyczki/ itp.).
Kod: Zaznacz cały
Dowolny klawisz spowoduje uruchomienie systemu/instalatora...