Instalowanie flash_playera i javy jako dodatki do IceWeasel

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
KaeMeN

Instalowanie flash_playera i javy jako dodatki do IceWeasel

Post autor: KaeMeN »

...z poziomu przeglądarki. W ogóle nie idzie. Mam Debiana Lenny amd64.Takie coś otrzymuje.
Załącznik flash_ekran1 jeśli chce instalować Flash Player'a
Załącznik java_ekran1 jeśli chce instalować Jave
Załącznik java_ekran2 jeśli chce instalować Jave

Co z tym mogę zrobić. Próbowałem już dwóch sposobów na instalacje Javy z różnych stron np:
stąd
i
stąd też

Java się INSTALUJE, tzn. nie wypluwa żadnych blędów a mimo to NIE działa co zresztą widać na ss'kach:/

Flash'a raczej nie dostanę na tę architekturę. Chyba, że się mylę to z miejsca proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam KaeMeN
e-gore
Beginner

Post autor: e-gore »

Oto rozwiązanie na Twoje problemy: Click
Do tego skrypt do instalacji flasha: http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... f&t=476924 - jeśli byś używał, to najpierw go edytuj zmieniając firefox na iceweasel.
Resztę zgoogluj... Mam amd64 i w szystkie w/w działają wyśmienicie.
mikmik
Beginner

Post autor: mikmik »

wszystko elegancko przez aptitude search lub apt-get search mozńa znaleśc i działa pięknie przez iceweasel tego nie zainstalujesz nie da rady tam jedynie w opcjach mozesz włączyć jave

//edit

nie ogarnołem ze ma 64 sorry:P
e-gore
Beginner

Post autor: e-gore »

Nie wiem o co Ci chodzi, ale zerknij jeszcze tutaj ;-)
Michal

Post autor: Michal »

Javę możesz zainstalować w następujący bardzo prosty i skuteczny sposób: ściągnij paczuszkę javy, zapisz ją na Desktopie a następnie ją na nim rozpakuj. Otwierasz konsolę, logujesz się jako root, wchodzisz (przez konsolę) do katalogu javy a następnie wydajesz pelecenie: chmod u+x jre-<wersja>-linux-<architektura>.bin i dajesz enterek :) Potem wpisujesz coś takiego: ./jre-<wersja>-linux-<architektura>.bin
No i kolejna, BARDZO WA¯NA rzecz to: ln -s /usr/lib/jvm/jre<wersja>/bin/java /usr/bin i enterek. I tyle z wpisywaniem tych groźnie wyglądających komend. A w Iceweasel musisz wybrać odpowiednią ścieżkę do folderu javy, który znajduje się na Desktopie. Wszystko. (NIe korzystam z Iceweasel więc jedynie myślę, że należy tam jak w Operze wprowadzić odpowiednią ścieżkę). Zrestartuj przeglądarkę i mam nadzieję ciesz się javą.
ODPOWIEDZ