Jak uruchomi

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
ww71
Beginner

Jak uruchomić bluetooth?

Post autor: ww71 »

Witam,

Mam bluetooth na laptopie, ale nie działa. Jak je uruchomić, co trzeba zainstalować? Mam debiana Wheezy 7.6.0, wersja 32 bit, środowisko KDE. Proszę o jakieś wskazówki.

Kod: Zaznacz cały

root@debian:/home/ww# dpkg -l | grep blue
ii  bluetooth                            4.99-2                             all          Bluetooth support
ii  bluez                                4.99-2                             i386         Bluetooth tools and daemons
ii  bluez-alsa:i386                      4.99-2                             i386         Bluetooth ALSA support
ii  bluez-cups                           4.99-2                             i386         Bluetooth printer driver for CUPS
ii  bluez-gstreamer                      4.99-2                             i386         Bluetooth GStreamer support
ii  libbluetooth3:i386                   4.99-2                             i386         Library to use the BlueZ Linux Bluetooth stack
Okazało się, że w Biosie nie było włączone bluetooh. Teraz ikona już się świeci, ale dalej nie mogę połączyć sie z telefonem przez bluetooh, telefon LG G5 . W telefonie bluetooh napewno działa, bo sprawdzałem. Może ktoś coś doradzi?
ww71
Beginner

Są jakieś programy do obsługi bluetooh?
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

&quot pisze:Są jakieś programy do obsługi bluetooh?
ja nie wiem... ja was mam uczyć jak się poruszać po internetach? informatycy...szty... (Na Forum od: Dec 2008);> przecież wystarczy zapytać wujka...
https://encrypted.google.com/#q=bluetooh+debian
https://encrypted.google.com/#q=bluetooh+arch
ww71
Beginner

Coś porobiłem według tego poradnika: https://wiki.debian.org/BluetoothUser
Ikona bluetooth pojawila sie na pasku. Widzi mi jeden telefon-Nokia , drugiego nie-LG, nie wiem czemu. Dalej w telefonie jest pytanie o jakiś kod otwarcia dla debiana, nie wiem o co chodzi? Może ktoś coś doradzi?
ww71
Beginner

Wyczytałem, że program BlueDevil ma problemy z działeniem pod KDE, więc zainstalowałem Blueman, ale nie mam go nigdzie w menu, i nie wiem jak go uruchomić. Może ktoś coś doradzi?

Udalo się na Noki 5230, wchodzę na kompie do komórki, widzi mi ją jako dyski dodatkowe, i mogę wszelkie operacje już robić. Pozostał jeszcze problem z LG L5.

Udało sie sparować ten LG L5 z kompem. Trzeba było podac to samo hasło w kompie i LG L5 przy zalogowaniu. Można już wejśc na pamięć telefonu i tam kopiować w dwie strony, ale przesyłać przez bluetooth fotek nie można.
koni

Post autor: koni »

które programy polecacie?
ODPOWIEDZ