Witam,
na swoim serwerze postawiłem serwer maila, (postfix, dovecot, roundcube) ogólnie wszystko działa, wysyła/odbiera maile, do roundcuba doinstalowałem też sieve który także działa. Problem mam z dodawaniem nowych folderów w opcjach roundcuba, tzn. folder nadrzędny mogę stworzyć ale w momencie gdy dodaję kolejny folder i zaznaczam że nadrzędnym ma być folder wcześniej przeze mnie stworzony to wywala mi komunikat "Wystąpił błąd podczas zapisu", domyślam się że jest chyba coś zwalone w ustawieniach dovecot, roundcube. Ma ktoś jakieś pomysły, co gdzie ma szukać?
Pozdrawiam
Grzegorz.
Roundcube brak możliwo
Witam, miałem podobny problem ale z dodawaniem tożsamości.
2 opcje wg mnie do sprawdzenia:
1) prawa do zapisu katalogu gdzie znajduje sie roundcube
2) w zależności od wersji różni się tabelami w bazie danych.
Ja np miałem roundcuba z pakietów debiana, później jednak postawiłem najnowszą wersję ze źródeł....w nowszej wersji jest inna struktura bazy...zresztą masz log-a odnośnie komunikatu - dlaczego nie może utworzyć katalogu.
Pozdrawiam
2 opcje wg mnie do sprawdzenia:
1) prawa do zapisu katalogu gdzie znajduje sie roundcube
2) w zależności od wersji różni się tabelami w bazie danych.
Ja np miałem roundcuba z pakietów debiana, później jednak postawiłem najnowszą wersję ze źródeł....w nowszej wersji jest inna struktura bazy...zresztą masz log-a odnośnie komunikatu - dlaczego nie może utworzyć katalogu.
Pozdrawiam