Witam mam problem z tym odtwarzaczem muzyki...
Za każdym razem jak zamontuje partycje obojętnie jaką zazwyczaj z windows 7 aby sobie coś przekopiować
zaczyna się przeszukiwanie dysku w poszukiwaniu plików denerwuje mnie to strasznie bo bym zrozumiał raz..
Ale kurcze co zamontuje dysk odpala mi się audacious i zaczyna gmeranie od nowa.
Już mi ręce opadają zna ktoś jakiś sposób żeby wyłączyć to automatyczne wyszukiwanie po partycjach?
Audacious automatyczne wyszukiwanie
- marcin1982
- Moderator
Partycje Windows montujesz jednorazowo za każdym razem? Może spróbuj dopisać do /etc/fstab. Łatwiej będzie przy użyciu narzędzia ntfs-config:
Program będzie w menu programów.
Kod: Zaznacz cały
su -c 'apt-get install ntfs-config'
No właśnie montuje jednorazowo jak zajdzie potrzeba :P
Jak zamontuje dysk zaczyna przeszukiwać i nie da się tego wyłączyć ani przerwać muszę czekać :C
Szukałem wszędzie w opcjach czegoś podobnego do "wyłącz przeszukiwanie dysku po zamontowaniu" ale nic nie dostrzegłem.
Używam wersji audacious 3.2.4-1.
Poszukam sobie innego odtwarzacza muzyki bo mnie to denerwuje.
Jak zamontuje dysk zaczyna przeszukiwać i nie da się tego wyłączyć ani przerwać muszę czekać :C
Szukałem wszędzie w opcjach czegoś podobnego do "wyłącz przeszukiwanie dysku po zamontowaniu" ale nic nie dostrzegłem.
Używam wersji audacious 3.2.4-1.
Poszukam sobie innego odtwarzacza muzyki bo mnie to denerwuje.
Pokaż wynik
dpkg -l | grep audacious
ii audacious 3.2.4-1 amd64 small and fast audio player which supports lots offormats
ii audacious-plugins:amd64 3.2.4-1 amd64 Base plugins for audacious
ii audacious-plugins-data 3.2.4-1 all Data files for Audacious plugins
ii libaudclient2:amd64 3.2.4-1 amd64 audacious dbus remote control library
ii libaudcore1:amd64 3.2.4-1 amd64 audacious core engine library