Debian najlepsza jakosc dzwi

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
chevy

Debian najlepsza jakosc dzwięku

Post autor: chevy »

Witam wszytkich

Posiadam duzo piosenek we flacu, i dobre kolumny jamo ze wzmacniaczem yamaha, dawniej na windows 7 odtwarzaczem foobar i wtyczkami potrafiłem zrobić jakość dzwięku muzyki prawie taką dobrą jak na markowym odtwarzaczu CD dobrej klasy.

A co do systemu Linux,aktualnie jestem na ustawieniach domyslnych po swieżej instalacji najnowszej wersje Debian Jessie

Jak skonfigurować system aby otrzymać jak najlepszą jakosć dzwięku.Moja karta to Soundblaster audigy 4

Jakie odtwarzacze polecacie i jak najlepiej dany odtwaracz skonfigurować po względem jakosći

Obecnie uzywam Audacious, muzyka działa na ustawieniach ALSA i PulseAudio, ALSA wygrywa ponieważ muzyka gra bardzie dynamicznie, są tam takze pozostałe opcje np JACK ktore niedzialają, warto sie bawić w ustawianie ich?

A jak to jest z tym gstreamer, aktualnie mi odtwarzacze oparte na gstreamer nie dzialają ponieważ po formacie nie instalowałem go, jednak o ile pamietam jakos dzwieku na Gstreamerze byla duzo gorsza.

Ma ktos jakies inne doswiadczenia np edycja plikow w celu polepszenia jakosći dzwieku.

Mimo ze dzwięk jest łądny i dynamiczny wiem ze da sie z niego wycisnąć wiecej soczystości.
ODPOWIEDZ