Witam. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem linuxa. mam zainstalowanego debiana /etch
problem moj polega na tym ze przez przypadek wywalilem katalog /sbin w katalogu /usr
zrobilem to poprzez komende "rm -R /usr/sbin
w jaki sposob moge przywrocic ten katalog??
potrzebuje pilnej pomocy bo nie wiem czy moge wylaczyc komputer... nie wiem co sie stanie ;p
Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
jak przywrocic katalog??
Niezła kaszana Tu by trzebabyło się znać na filesystemie, który posiadasz na /usr/sbin, ewentualnie poszukać jakiegoś programu, który jest w stanie odzyskać utracone pliki.
Można byłoby się pokusić o skopiowanie katalogu z jakiegoś liveCD czy innej instalacji, ale czy to będzie działać, nie wiem, nigdy na taką skalę nie robiłem czegoś takiego.
Można byłoby się pokusić o skopiowanie katalogu z jakiegoś liveCD czy innej instalacji, ale czy to będzie działać, nie wiem, nigdy na taką skalę nie robiłem czegoś takiego.
nie wiem w ogole co w tym katalogu sie znajduje, do czego on jest ;p
i nie wiem co bedzie jak zrestartuje system ;/
w sumie jezeli tam nie ma plikow jakis zwiazanych ze sprzetem to moze od kogos mozna to skopiowac ;p
we windowsie to wiem jak i czym przywrocic dane ale w linuxie nie bardzo ;p dopiero 4 dzien mam ten system :P
i nie wiem co bedzie jak zrestartuje system ;/
w sumie jezeli tam nie ma plikow jakis zwiazanych ze sprzetem to moze od kogos mozna to skopiowac ;p
we windowsie to wiem jak i czym przywrocic dane ale w linuxie nie bardzo ;p dopiero 4 dzien mam ten system :P
-