TexasFlood boot - system od w

Wszystko Off Topic
pavloo

TexasFlood boot - system od włączenia do KDE w 7 sekund?

Post autor: pavloo »

Cześć.
Dziś przez przypadek natknąłem się na dystrybucję, której autorzy twierdzą, że jest w stanie się uruchomić w 7 sekund (do KDE). Tu linki:
link1
link2
Czy ktoś z Was zetknął się, testował, widział to wcześniej? Brzmi to niesamowicie interesująco i chciałbym dowiedzieć się coś więcej o tym.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Na pewno nie zmienię dystrybucji by zyskać kilka/kilkanaście sekund przy starcie. Nie wiem jak Ty ale ja, nie licząc sytuacji wyjątkowych, włączam komputer raz w ciągu dnia ;)
pavloo

Post autor: pavloo »

Ja z pewnością też nie zmienię dystrybucji natomiast może to być ciekawy dodatek do Debiana (chyba nie zerkałeś w linki). Tu cytat dla Ciebie
It seems to be an experimental deb package
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

O, paczka do debiana, rzeczywiście może to być ciekawy dodatek.
thine

Post autor: thine »

Zainstalowałem texasflood na stosunkowo słabym komputerze p733/382/lenny, wszystko konfiguruje się samo (odinstalowanie jest równie banalne)... Uruchomienie systemu podstawowego zajmuje o około 1/3 czasu mniej, następnie gdm i potem metacity uruchamiają się w swoim zwykłym tempie - czyli wolno na tak słabej maszynie.
Ister
Junior Member

Post autor: Ister »

No przecież wyraźnie "do KDE " a nie "do GNOME" ;-)
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

Ister pisze:o przecież wyraźnie "do KDE " a nie "do GNOME"
Domyślnie tak, zerknijcie jednak na opis konfiguracji: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=22563
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

A tak w ogóle to gratuluję koledze thine archeologicznych zdolności... :-?
thine

Post autor: thine »

To, że dystrybucja Resulinux, dla której pierwotnie stworzono texasflood używa domyślnie KDE nie zapobiegło zainstalowaniu programu na komputerze z Gnomem. Na stronie, z której wziąłem sobie ten program nie było wzmianki o jakiejkolwiek ścisłej zależności między texasflood a KDE. Zauważalne skutki uruchamiania z texasflood odnoszą się do startu systemu podstawowego. Nie dostrzegam ingerencji w szybkość ładowania się środowiska graficznego.

Gratulacje kolegi AdeBe odnoszą się do zdolności, których nie odnajduję u Siebie?

link do strony
AdeBe
Junior Member

Post autor: AdeBe »

Gratulacje kolegi AdeBe odnoszą się do zdolności, których nie odnajduję u Siebie?
Popatrz na datę ostatniego postu zanim wznowiłeś dyskusję...
Nie żeby była to jakaś zbrodnia, ale na przyszłość unikaj takich sytuacji.
ODPOWIEDZ