VirtualBox - niemożna zainstalowa
VirtualBox - niemoŻna zainstalować Windows XP
Nie wiem o co chodzi.
Zainstalowałem VirtualBox i chciałbym zainstalować Windows XP.
Jednak na etapie formatowania dysku, wirtualna maszyna się zamyka i mówi, że została operacja ,,Anulowana''.
Ktoś wie o co chodzi?
Zainstalowałem VirtualBox i chciałbym zainstalować Windows XP.
Jednak na etapie formatowania dysku, wirtualna maszyna się zamyka i mówi, że została operacja ,,Anulowana''.
Ktoś wie o co chodzi?
Najpierw instalowalem VB z repo z http://www.virtualbox.org/debian etch non-free
Potem postanowilem zainstalowac ze sciagnietej paczki dla Dbiana 4.0 ze strony VB.
Dla jednej i drugiej instalacji jest tak samo: w czasie instalacji Windowsa XP na etapie formatowania dysku okno wirtualnej maszyny sie zamyka a w glownym oknie przy ikonce utworzonej wczesniej maszyny jest czerwone koleczko i napisane 'Anulowana'.
Po wpisaniu do konsoli VirtualBox i dalej próbie zainstalowania Windowsa, potem po samoistnym wylaczeniu sie instalacji i dalej wylaczeniu VB konsola nie podaje zadnych komunikatów.
i co wy na to?
Potem postanowilem zainstalowac ze sciagnietej paczki dla Dbiana 4.0 ze strony VB.
Dla jednej i drugiej instalacji jest tak samo: w czasie instalacji Windowsa XP na etapie formatowania dysku okno wirtualnej maszyny sie zamyka a w glownym oknie przy ikonce utworzonej wczesniej maszyny jest czerwone koleczko i napisane 'Anulowana'.
Po wpisaniu do konsoli VirtualBox i dalej próbie zainstalowania Windowsa, potem po samoistnym wylaczeniu sie instalacji i dalej wylaczeniu VB konsola nie podaje zadnych komunikatów.
i co wy na to?
Proszę o pomoc zainstalowałem sobie Virtual Box komendą :
i kiedy próbuję zainstalować jakiś system dostaje taki komunikat jak na załączonym screenie:
Bardzo proszę o pomoc
P.S Wcześniej już instalowałem tak samo i działał a teraz nie działa (tylko nie pamiętam dokładnie ale chyba działał z gnome , a teraz mam kde).
Kod: Zaznacz cały
aptitude install virtualbox-ose
i kiedy próbuję zainstalować jakiś system dostaje taki komunikat jak na załączonym screenie:
Bardzo proszę o pomoc
P.S Wcześniej już instalowałem tak samo i działał a teraz nie działa (tylko nie pamiętam dokładnie ale chyba działał z gnome , a teraz mam kde).
To nie jest wina tego, że masz GNOME albo KDE. Błąd masz napisany na początku wiadomości. Brakuje Tobie modułu jądra i tylko tyle.
m-a a-i virtualbox
Wątpie żeby działał wcześniej bez tych modułów.Wcześniej już instalowałem tak samo i działał a teraz nie działa
Nie wiem jak to sie stało może jakos sam sobie pociągną zależności i działało , a teraz wlaśnie nie chce
wpisuję te komendę : i dostaje taki komunikat
wpisuję te komendę :
m-a a-i virtualbox
debian:/home/marcin# m-a a-i virtualbox
bash: m-a: command not found
Moduł można utworzyć także za pomocą
/etc/init.d/vboxdrv setup
Nie rozumie nic z tego . Wywalilem cały Virtualbox i zacząłem instalacjie odnowa
Potem maszyna się uruchomiła , stworzylem maszynę "Windows " i dysk , potem dala sie uruchomić ( wcześniej kiedy klikałem na włącz dostawałem właśnie taki komunikat jak w screenie wyżej) , potem zacząłem jej konfiguracje i kiedy doszedłem do końca i kliknąłem na zakończ wyskoczył znowu komunikat jak na screenie wyżej :-/ Trochę się zdenerwowałem, zainstalowałem module-assistant wstukałem to co napisał bns i o to wynik :
a jak zapodam to co pisze runn dostaje to:
Jest może jakiś polski" how to" ? Co robię nie tak ? :-(
aptitude install virtualbox-ose virtualbox-ose-modules-2.6.22-3-686
a jak zapodam to co pisze runn dostaje to:
debian:/home/marcin# /etc/init.d/vboxdrv setup
bash: /etc/init.d/vboxdrv: Nie ma takiego pliku ani katalogu