ile ci zaj
-
- Beginner
ile ci zajęła przesiadka z Windowsa na Linuksa?
Mi osobiście przejście zajęło tydzień. Po tygodniu już zauważyłem że opanowanie Linuksa nie jest takie trudne jak mówiono ("nie taki diabeł straszny jak go malują") . Ile wam zajęła przesiadka? Jakie były Wasze pierwsze problemy?
-
- Beginner
-
- Beginner
Idąc twoim tokiem myślenia Nexenta OS = Debian. Ubuntu to nie Debian i vice versa, różnice są spore, a to że ty ich nie zauważasz nie znaczy, że ich nie ma :>.damianskulski pisze:nie sądzicie że??Kod: Zaznacz cały
ubuntu = debian
ja nie zauważam większych różnić.
-
- Beginner
[center:8244dcb5b6]
==Wygląd==
DEBIAN | KUBUNTU
==Nazewnictwo==
Debian | Ubuntu
Synaptic | Synaptic
==jakilinux.org==
Ubuntu a Debian
Tekstowy instalator Ubuntu do złudzenia przypomina instalator Debiana Sarge. Również korzystanie z systemu po instalacji bardzo przypomina pracę z Debianem. Ubuntu wprowadza raczej kosmetyczne różnice.
[/center:8244dcb5b6]
Kosmetyczne = spore ?
Nie chciało mi się wymyślać więcej przykładów do Nazewnictwa (bo bym pisał po lewej i po prwawej stronie to samo).
Może faktycznie przesadziłem. Może nie "Debian = Ubuntu", a "Debian jest bardzo podobne do Ubuntu".
==Wygląd==
DEBIAN | KUBUNTU
==Nazewnictwo==
Debian | Ubuntu
Synaptic | Synaptic
==jakilinux.org==
Ubuntu a Debian
Tekstowy instalator Ubuntu do złudzenia przypomina instalator Debiana Sarge. Również korzystanie z systemu po instalacji bardzo przypomina pracę z Debianem. Ubuntu wprowadza raczej kosmetyczne różnice.
[/center:8244dcb5b6]
Kosmetyczne = spore ?
Nie chciało mi się wymyślać więcej przykładów do Nazewnictwa (bo bym pisał po lewej i po prwawej stronie to samo).
Może faktycznie przesadziłem. Może nie "Debian = Ubuntu", a "Debian jest bardzo podobne do Ubuntu".