Skype video dla debiana i nie tylko

Wszystko Off Topic
_Bastek_

Skype video dla debiana i nie tylko

Post autor: _Bastek_ »

Co prawda wersja beta ale u mnie dziala stabilnie

Link
Kaudi
Beginner

Post autor: Kaudi »

U mnie tez smiga bez zarzutu , dzieki za linka.
xbmxnnqevna
Beginner

Post autor: xbmxnnqevna »

Aj cieszy taka wiadomość, ile to się trza było naczekać, ale i tak teraźniejsze funkcje oferowane pod Windows to w Skype na Linuksa przyjdzie nam jeszcze poczekać z 2 lata. Przynajmniej nie stoi w miejscu tylko coś się dzieje. A to dobry znak.
Kaudi
Beginner

Mysle ze troche szybciej ostatnio te wesje pod linuxa dosc szybko ewoluluja wiec tzreba byc dobrej mysli. :mrgreen:

[ Dodano: 2007-11-08, 14:39 ]
No u mnie jednak nie do konca stabilnie mozna powiedziec, jednak ze kazde polaczenie video u mnie konczy sie po jakims czasie samoczynnym zamknieciem skype.
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Faktycznie stabilnością nie zachwyca. Gdzieś widziałem informacje (niestety adresu nie pamiętam) że w połączeniu ze sterownikami fglrx powoduje "wycieki" pamięci.Na dodatek nie chce współpracować z moją kamerą (ale z nią mało co chce działać :D )
Kaudi
Beginner

Przy polaczeniach tylko glosowych jest ok, podczas polczenia video jednostronnego tez jest ok chodziaz zdarzaja sie drgania obrazu, ale przy polaczeniach video obustronnych wywala sie po okolo 30 sec. Przynajmniej u mnei tak jest, moze to jest kwestia jakiegos konfliktu trudno mi powiedziec ale takei sa moje oserwacje po jednym dniu.
damianskulski
Beginner

Post autor: damianskulski »

właśnie ściągam. w końcu. już się nie mogłem doczekać wersji z obsługą video.
Kaudi
Beginner

U mnie sie poprawila stabilnosc skype po doinstalowaniu kilku bibliotek od qt4, w tej chwili nie odpowiem dokladnie jakie to biblioteki, ale cieszy mnie to ze dziala. Wczesniej przy polaczeniu video obustronnym nie szlo dluzej rozmawiac jak do 30 sec w tej chwili odbylem juz rozmowe 30 min i nie rozlaczylo mnie, takze proponuje w razie problemow doinstalowac biblioteki do qt4 nie zawieraja wiele miejsca ale stabilnosc ulegla zdecydowanej poprawie.
sj65
Beginner

Post autor: sj65 »

Jakich używacie kamer? Zainstalowałem właśnie tego Skype i dźwięk działa bez zarzutu. Chciałem dokupić kamerę. Pytam więc, jeżeli Wasze kamery działają bez zarzutu i są do zainstalowania w Etch, co polecacie?

Pozdrawiam
sj65
_Bastek_

Post autor: _Bastek_ »

sj65 pisze:Jakich używacie kamer? Zainstalowałem właśnie tego Skype i dźwięk działa bez zarzutu. Chciałem dokupić kamerę. Pytam więc, jeżeli Wasze kamery działają bez zarzutu i są do zainstalowania w Etch, co polecacie?

Pozdrawiam
sj65

Ja uzywam kamerki X-calibur V69 z biedronki - wyszarpnieta za 29 zl :-)
Dziala z Debianem idealnie.

[ Dodano: 2007-11-12, 08:55 ]
darkwater pisze:Faktycznie stabilnością nie zachwyca. Gdzieś widziałem informacje (niestety adresu nie pamiętam) że w połączeniu ze sterownikami fglrx powoduje "wycieki" pamięci.Na dodatek nie chce współpracować z moją kamerą (ale z nią mało co chce działać :D )
Do tego dochodzi jeszcze to:

...Using a display driver with only a single Xv port means you can only see video in one direction currently....

To mnie wlasnie dotknelo i nie wiem czy poprawia to w ostatecznej wersji programu, czy czeka mnie grzebanie w sterownikach lub ewentualnie wymiana karty. Moge albo odbieraz przekaz video albo wysylac.
ODPOWIEDZ