Dodawanie opcji do kernela
Dodawanie opcji do kernela
Witam. Niestety w internecie nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi. Znalazłem tylko o instalacji 'na nowo' kernela. Mianowicie chciałbym dodać pewne opcje do posiadanego kernela. ¯adne make menuconfig, itp nie działa, jak również make-kpkg. Co zrobić żeby dodać opcje do kernela? Przepraszam za pytanie ale zbyt dlugo nei grzebalem w linuksie. Pozdrawiam.
Hymm a masz wogole jakis konfig?? Czy zainstalowales na nowo system i teraz tego szukasz?
Ja juz poddalem sie i przestalem szukac konfiga po zainstalowaniu systemu. Na kazdym (prawie bo jak wczesniej pialem teraz nie wiedziec dalczego nie widzi mi DVD) kompie mam config i instaluje nopwy sciagam jaderko ktore mnie ineteresuje. load mojconfig i ide na jakis czas przed TV. Potem wraca poprawka gruba i ... dalej zycie staje sie prostsze.
Ja juz poddalem sie i przestalem szukac konfiga po zainstalowaniu systemu. Na kazdym (prawie bo jak wczesniej pialem teraz nie wiedziec dalczego nie widzi mi DVD) kompie mam config i instaluje nopwy sciagam jaderko ktore mnie ineteresuje. load mojconfig i ide na jakis czas przed TV. Potem wraca poprawka gruba i ... dalej zycie staje sie prostsze.