Jakie MP3

Wszystko Off Topic
dawideo
Beginner

Jakie MP3

Post autor: dawideo »

Jak w temacie jakie MP3 polecacie?? Przeglądałem różne fora i sklepy, osobiście nie znam się na sprzęcie:/ Więc proszę o radę. narazie myśle nad:
iRiver T60,
Meizu M6,
Sansa M240, Sansa C240, Sansa Click.
Co myślicie o tych modelach??? Który z nich najlepszy?? A może coś lepszego w tych przedziałach cenowych??
I jeszcze jedno pytanko, w sumie wszystkie podane przezemnie modele to zwykłe mp3, oprócz Meizu (duży ekran). I moje pytanie czy warto dokładać 100zł na ekranik?? Przyznam się że ładnie wygląda, można oglądać filmy, zdjęcia itp. Ale czy wart to jest tyle kasy. Czy lepiej zainwestować w zwykły playerek??
init7

Post autor: init7 »

z odtwarzaczy mp3 poleciłbym te, które odtwarzają ogg :mrgreen:
z podanych przez Ciebie wybrałbym najpierw irivera, a drugiej kolejności meizu, oba odtwarzają oggi, ale przerośnięty wyświetlacz to IMHO zbędny bajer (tja filmy na tym oglądać...).
i zwróć uwagę czy zgrywanie muzyki na konkretny model nie jest uzależnione od jakiejś fenomenalnej win-aplikacji, ja się tak przejechałem na philipsie gogear...
dawideo
Beginner

No w sumie to różnica w cenie to 100zł. iRiver T60 1Gb - 198zł, Meizu M6 1Gb 290zł. Więc jakby nie patrzeć cała 100 dlatego też się musze zastanowić czy wyświetlacz mi jest naprawdę potrzebny:/ Choć jeśli chodzi o wygląd dla mnie ładniejszy Meizu biały :) :-P
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

każdy odtwarzacz mp3 jest dobry, pod warunkiem, że jest to CREATIVE.
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

dawideo, bierz irivera, za 100 zł dokup porządne słuchawki i jeszcze na piwo Ci zostanie :)
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

każdy odtwarzacz mp3 jest dobry, pod warunkiem, że jest to CREATIVE.
Zgadzam się w 100%. Creative oferuje przyzwoitą jakoś wykonania i wysoką funkcjonalność za niewielkie pieniądze. Używam od trzech lat Nomad Muvo TX 512mb (to już chyba egzemplarz muzealny :) ) i słuchawki Sennheiser MX450. Nigdy mnie ten zestaw nie zawiódł.
Maciorra
Beginner

Post autor: Maciorra »

Glos na iRivera :)

- swietne brzmienie
- swietne wykonanie
- swietne menu
- ceny teraz sa duzo bardziej przystepne na tle konkurencji niz np dwa lata temu

No i moj T10 gra okolo 50 godzin na 1 baterii AA :)
dawideo
Beginner

Właśnie głownie interesuje mnie iRiver gdyż:
- można go już dostać za niecałe 200zł (t60 1GB), kiedyś niedopomyślenia,
- świetna jakość dzwięku,
Ale zastanawiam się też nad tym Meizu M6, na forach zbiera bardzo pozytywne opinie, jakoś porównywalna z iRiver, jest robiony na podzespołach od iRivera więc takie opinie mogą być prawdziwe. Tylko że 100zł droższy:/
Awatar użytkownika
Junkers
Beginner

Post autor: Junkers »

Ja mam CREATIVE ZEN STONE...

Obrazek

ZALETY

+ cena ok 100 zł
+ rozmiary
+ łatwy w użyciu
+ dobra jakość wykonania jak i dźwięku
+ wbudowany akumulator (ładowanie z USB lub przez specjalną ładowarkę - cena ok 15 zł)
+ dobre w wygodne słuchawki
+ dostępny w kilku kolorach... do wyboru do koloru

WADY

- brak wyświetlacza (dostępny w wersji PLUS - ok 170 zł)
- brak radia i dyktafonu

W sumie dostałem go w prezencie więc wielkiego wyboru nie miałem ale jestem w 100% zadowolony. Spełnia wszystkie moje wymagania, czyli słucham muzy gdy jestem poza domem. Co prawda jak by był ekranik to też bym nie płakał ale mi się i tak podoba.
Pietruch

Post autor: Pietruch »

Odtwarzaczy Creative i Sansa unikaj jak ognia :P Nic nadzwyczajnego.
Meizu to ciekawa oferta, bo za rozsądną cenę (przy wyższych pojemnościach kosztuje podobnie jak iRiver) otrzymujemy player, który gra baaardzo przyzwoicie(zbudowany na podobnych podzespołach co iRiver), oraz ma jak by 'gratis' kolorowy wyświetlacz. Dla mnie jednak nie do przejścia jest wbudowane akku.
Sam posiadam t60 i jestem z niego zadowolony, ale chyba niedługo się go pozbędę, żeby wrócić do t30, bądź zakupić mini-czołg w postaci t10 :) Tak więc gdybyś był zainteresowany t60 2GB w bdb stanie, na gwarancji przez ponad półtora roku(sprzęt zakupiony w MP3store pod koniec sierpnia) to możemy podyskutować :P

@up:
+ cena ok 100 zł
Za jaką pojemność?
+ dobra jakość wykonania jak i dźwięku
Mnie Creativy nie zachwycają...
+ wbudowany akumulator (ładowanie z USB lub przez specjalną ładowarkę - cena ok 15 zł)
Dla Ciebie plus, dla kogoś innego (w tym mnie) wada nie do przeskoczenia (wbudowane akku są do ...)
+ dobre w wygodne słuchawki
Od kiedy standardowe słuchawki są dobre? (wykluczam dwie serie odtwarzaczy Sony :P)
- brak wyświetlacza (dostępny w wersji PLUS - ok 170 zł)
Zgadzam się- minus i to ogromny. Brak wyświetlacza to brak eq użytkownika, więc tym samym dostosowania barwy dźwięku pod siebie (no chyba, że w PLUSie jest on obecny, ale my tu teraz o samym ZEN STONE), zdanie się 'na los' przy odtwarzaniu- chcemy przesłuchać kawałek z innej płyty to się można trochę napocić...
ODPOWIEDZ