Problem z internetem

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
Thrall

Problem z internetem

Post autor: Thrall »

Mam problem z działaniem internetu pod LInuks Debian . Mam kartę sieciową VIA VT6102 [Rhine II] Embeded Ethernet Controller on VT8235 internet jest podłączony na drodze radiowej , mam w domu urządzenie które nazywa się 802.11b/g Wireless Broadband Router od którego idzie kabel do mojej karty która jest zintegrowana z płytą główna. Adres jest pod Windowsem jest pobierany automatycznie poprzez DHCP i pod Debianem widzę ze też mi go pobiera ponieważ w jakiś tam ustawieniach do których udało mi sie wejść wszystkie adresy są takie jakie maja być. Pisze że jest połączony ale internet nie działa nie ładują się żadne strony ani nic, Miałem pod ręką linuks suze 10.1 i internet działał bez problemu nawet nie musiałem nic ustawiać lecz chciałbym uruchomić go pod Debianem. czy może ktoś miał podobne problemy i może ktoś mógłby mi pomóc w ustawieniu tego wszystkiego >?? jestem początkujacym użytkownikiem Linuksa można powiedzieć bardzo początkujacym wiec mam nadzieje że ktoś mi pomoże :)
Pozdrawiam
Paweł[/fade]
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

A DNSy masz wpisane w /etc/resolv.conf ?
Thrall

Post autor: Thrall »

Tak są wpisane 3 DNSy ...co mam zrobić dalej ?? bo od tego nic sie nie zmienia ... dalej to samo .
ODPOWIEDZ