1. Tak jak w temacie: klikam PPM na pulpicie wybieram "Zmień tło pulpitu" i nic się nie dzieje!
2. Jak się pozbyć zbędnych ikon z pulpitu?
3. Nie potrzebuje bzdetów takich jak Evolution, ale gdy chcę je usunąć powiązane są z gnome-desktop-e..costam, a to chyba dość potrzebny pakiet. :P Da się coś z tym zrobić?
4. Jak usunąć z Gnome funkcje Pringing, nie mam drukarki więc jest mi zbędna.
Gnome Niedzia
Po Twoim poście zauważyłem, że u mnie też nie da się zmienić tła w ten sposób. Widocznie jakaś niedoróbka - za parę tygodni lub dni poprawią.
Odinstaluj foomatic-gui a zniknie ikona Printers w Aplikacje, Narzędzia systemowe, lub lepiej odinstaluj cups wpisując to słowo w szukaj w Synapticu i wybierając pełne usunięcie, uważaj -może niektórych programów będziesz jeszcze potrzebował.
Jeżeli chcesz mieć tyko to co Ci potrzebne, to tylko instalacją krok po kroku.
Najlepiej byś zrobił instalując xserver-xorg i gnome-core, a potem to to co potrzebne. Zresztą w tej materii był już opis na forum.
Na pewno nie będziesz miał evolution i wielu innych programów. Zaś próba odinstalowania Evolution kończy się wyrzuceniem połowy systemu i nie wiadomo czy nie wyrzucimy czegoś potrzebnego.
Pozdrawiam
sj65
Odinstaluj foomatic-gui a zniknie ikona Printers w Aplikacje, Narzędzia systemowe, lub lepiej odinstaluj cups wpisując to słowo w szukaj w Synapticu i wybierając pełne usunięcie, uważaj -może niektórych programów będziesz jeszcze potrzebował.
Jeżeli chcesz mieć tyko to co Ci potrzebne, to tylko instalacją krok po kroku.
Najlepiej byś zrobił instalując xserver-xorg i gnome-core, a potem to to co potrzebne. Zresztą w tej materii był już opis na forum.
Na pewno nie będziesz miał evolution i wielu innych programów. Zaś próba odinstalowania Evolution kończy się wyrzuceniem połowy systemu i nie wiadomo czy nie wyrzucimy czegoś potrzebnego.
Pozdrawiam
sj65
-
Niestety to nie takie proste. Mam 2 kompy, w obu jest gnome z Sida (2.20.2 bodajże). W jednym ten problem wystepuje, w drugim nie.
Po prostu okno zmiany tapety sie zawiesza. Tapetę można ustawić tylko z przegladarki obrazków (okno tez sie zawiesza, ale tapeta sie zmienia).
Wiec nie wiadomo do konca od czego to zalezy, moze od sprzetu.
Po prostu okno zmiany tapety sie zawiesza. Tapetę można ustawić tylko z przegladarki obrazków (okno tez sie zawiesza, ale tapeta sie zmienia).
Wiec nie wiadomo do konca od czego to zalezy, moze od sprzetu.