jaki switch 8 portów kupic
jaki switch 8 portów kupic
jaki niedrogi switch osmio portowy wybrac(100mbps)? tak do 50 zl, ewentualnie 60zl.
-
- Beginner
W domu od 3 lat używam switcha firmy Asmax i... działa Aczkolwiek wykorzystuję tylko 4 porty, ale na 8 też był testowany. Tu porównanie cen: http://www.ceneo.pl/309003
-
co do pentagram'ów... zauważyłem że... czasem mają przywieszki...
plusem dla pentagrama jest... 5 letnia gwarancja... "SOS"...
mam w sieci jednego switcha... LONGSHINE 8 portowego 10/100...
switch ten jak do tej pory (ponad 3 lata pracy przez... 24h/7dni w tyg)
wyśmienicie sobie radzi z... dużym ruchem
co do planetów... słyszałem że lubią się palić podczas... burzy
plusem dla pentagrama jest... 5 letnia gwarancja... "SOS"...
mam w sieci jednego switcha... LONGSHINE 8 portowego 10/100...
switch ten jak do tej pory (ponad 3 lata pracy przez... 24h/7dni w tyg)
wyśmienicie sobie radzi z... dużym ruchem
co do planetów... słyszałem że lubią się palić podczas... burzy
a ja słyszałem, że za 50zł nie kupi się porządnego 8-portowego switcha.
Jeżeli zależy Ci na czymś dobrym to tylko Linksys (Cisco). Kosztuje 2x tyle co inne, ale działa przez lata, a na tym Ci chyba zależy.
Miałem kiedyś w sieci Planety, Surecomy, Digitusy i nie polecam nikomu. Podobnie pewnie jest z "firmami" typu Pentagram itd.
Zawieszały się przy skokach napięcia, paliły się porty po jakimś czasie itd.
Jeżeli zależy Ci na czymś dobrym to tylko Linksys (Cisco). Kosztuje 2x tyle co inne, ale działa przez lata, a na tym Ci chyba zależy.
Miałem kiedyś w sieci Planety, Surecomy, Digitusy i nie polecam nikomu. Podobnie pewnie jest z "firmami" typu Pentagram itd.
Akurat Pentagram robi całkiem niezły sprzęt jeśli chodzi o zakres cena/jakość. Miałem już troche sprzętu sieciowego tej marki i jedyny przypadek gdy sprzęt padł, to uderzenie piorunem :-xkeddie pisze:Podobnie pewnie jest z "firmami" typu Pentagram itd.
Reszta działa po dziś dzień
ja mam kilka swiczuchow, najdluzej i najlepiej u mnie chodza planette i st-lab
same swicze sa OK, problem wystepowal z wysychajacymi elektrolitami w zasilaczach wtyczkowych od nich
od czasu jak sie nauczylismy ze pierwsza zecza przy zawieszonym swiczu jest podmianka zasilki na taka z sprawnym kondensatorem klopoty sie skonczyly
same swicze sa OK, problem wystepowal z wysychajacymi elektrolitami w zasilaczach wtyczkowych od nich
od czasu jak sie nauczylismy ze pierwsza zecza przy zawieszonym swiczu jest podmianka zasilki na taka z sprawnym kondensatorem klopoty sie skonczyly