Witam,
Krótko mówiać, po dzisiejszej aktualizacji systemu i restarcie przestał działać dźwięk. Sprawdzałem wszystkie logi, konfigurowałem od początku alsa, wszystkie głośności są na full.
Nigdize nie ma żadnych błędów ani konfliktów, sterowniki działają, wszystk ok poza jednym - w głośnikach cisza.
Gdzie szukać błędów???? System zachowuje się tak, jakby dźwięk był wyciszony, ale wyciszony nie jest!
Po aktualizacji brak dźwi
Ciekawe bo moje kde właśnie dwa dni temu odzyskało "mowe" po kilku dniowej przerwie. Pomogła aktualizacja do wersji 3.5.9 . Nie wiem co się aktualizowało wcześniej gdy pojawił się błąd bo nie zwróciłem uwagi. Radzę poczekać, ewentualnie faktycznie spróbować usunąć i ponownie zainstalować alse.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Hm wyglada na to, ze zdiagnozowalem problem - nie wiem czy u was jest to samo. Otoz notorycznie sam mi sie wylacza przelacznik "PCM" (to jest w "Przelacznikach" w kMix).
Oczywiscie jak jest wylaczony, to dzwieku nie slychac. Jednak, nie mam pojecia jak to sie ustawia nie majac kMix, bo w alsamixer w ogole nie znalazlem czegos takiego, wiec nie majac KDE w ogole bym błądził... moze ktos z was wie?
P.S. gdzie sie podzialo "Pomógł" ? :?:
Oczywiscie jak jest wylaczony, to dzwieku nie slychac. Jednak, nie mam pojecia jak to sie ustawia nie majac kMix, bo w alsamixer w ogole nie znalazlem czegos takiego, wiec nie majac KDE w ogole bym błądził... moze ktos z was wie?
P.S. gdzie sie podzialo "Pomógł" ? :?:
giaur moze to ktorys program tak miesza przy wylaczaniu zostawia swoje ustawienia w alsie.
U mnie tez przez ostatnie dwa tygodnie cos mieszalo z alsa, co chwile znikal dzwiek przy odtwarzaniu filmow czy sluchaniu muzyki, szalu szlo dostac ale sie jakos naprawilo samo
"Pomogl" zniknelo z woli administracji
U mnie tez przez ostatnie dwa tygodnie cos mieszalo z alsa, co chwile znikal dzwiek przy odtwarzaniu filmow czy sluchaniu muzyki, szalu szlo dostac ale sie jakos naprawilo samo
"Pomogl" zniknelo z woli administracji