Zaktualizuj xorga do wersji z Sida i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej a bedzie smigac - chyba ze masz ati. Chociaz wg mnie tutaj wystarczy aktualizacja xorg.
Mozliwe sa zapewne i rozne inne wygibasy zeby zmusic compiza do dzialania ale nie warto imo skoro najnowszy xorg zalatwia sprawe (wiem z doswiadczenia).
giaur pisze:Zaktualizuj xorga do wersji z Sida i zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej a bedzie smigac - chyba ze masz ati. Chociaz wg mnie tutaj wystarczy aktualizacja xorg.
No bo prawda jest taka, ze "w dzisiejszych czasach" (czyli Sid), do dzialania compiza wystarczy nowy xorgi sterowniki obslugujace co trzeba (a najczestszy problem to te nieszczesne "texture from pixmap")
Zadnych wygibasow, zadnych dodatkowych wpisow w xorg.conf, zadnego kombinowania - po prostu od razu wszystko dziala.
Taki komunikat, jak podal autor postu swiadczy wybitnie o starej wersji xorg - sam tak mialem i zadne sztuczki mi nie pomogly (zadne wpisy w xorg.conf, zadne tutoriale ani wskazowki, a przekopalem chyba wszystkie mozliwe fora). Dopiero akutlualizacja xorga.
P.S. z tym "NoLogo" to juz chyba przekombinowane :P
marcin0x02, dodajesz sobie repozytoria sida do sources, uaktualniasz aptitude, włączasz aptitude w trybie ncurses (wpisz aptitude samo) potem odszukujesz (/) w pakietach xserver-xorg, przechodzisz do opisu, na dole masz wersje, wybierasz najnowszą, instalujesz (+), zgadzasz się na pociągnięte zależności i to wszystko
wywal potem repo sida bo sobie jeszcze resztę systemu zaktualizujesz