Witam
Mam taki problem, ponieważ szef który nie zna zbyt dobrze Linuksa, wymyślił sobie że chce mieć jakieś statystyki, które pokazywałyby gdzie który pracownik wchodzi na jakie strony www. Dla mnie osobiście nie jest problemem sprawdzenie po logach ale niestety tak jak wspomniałem dla niego do już zbyt skomplikowane.
I tu mam pytanie czy ma ktoś jakieś propozycje co by tu można było zastosować z jakiś gotowych programów pod Linuksem.
Sprawdzałem bandwidth ale on tylko pokazuje jaki jest rodzaj ruchu generowany przez danego użytkownika i nie pokazuje już statystyk odwiedzanych stronek.
Statystyki i rejestrowanie po
hmm...
IPFM to prkatycznie to samo co BANDWIDTH tyle ze pokazuje jeszcze wykresy.
LSTAT no nie zabardzo widze tu jego wykorzystania też o tym myślałem.
MRTG - patrzłem, próbowałem ale nic nie znalazłem , jedynie że może pokazywać rodzaj ruchu jaki jest czyli IPFM czy BANDWIDTHD.
Ale jak tu zrobić, chyba że nie wiem w oparciu po powyzsze programy staystyki odwiedzanych witryn przez konkretnego uzytkownika ?????
IPFM to prkatycznie to samo co BANDWIDTH tyle ze pokazuje jeszcze wykresy.
LSTAT no nie zabardzo widze tu jego wykorzystania też o tym myślałem.
MRTG - patrzłem, próbowałem ale nic nie znalazłem , jedynie że może pokazywać rodzaj ruchu jaki jest czyli IPFM czy BANDWIDTHD.
Ale jak tu zrobić, chyba że nie wiem w oparciu po powyzsze programy staystyki odwiedzanych witryn przez konkretnego uzytkownika ?????