Takie pytanie czy ktos otwieral strumienie z tego serwisu telewizyjnego w Mplayerze (konkretnie serwis poswiecony Olimpiadzie w Pekinie)?
Kaffeine + Opera nie chce u mnie lapac strumienia. Jedyna mozliwosc ogladania mam przez wtyczke mplayerplug-in ale niezbyt to wygodne. Niestety za nic nie potrafie zmusic samego Mplayera zeby zlapal strumien.
Jakby ktos sie tam krecil i mial jakies sugestie to bede wdzieczny. (cokolwiek ustawienia mplayera lub cala komende do termianala)
Mplayer i odtwarzanie na [url]www.itvp.pl[/url]
Zwyczajnie, ogladajac w oknie przegladarki ma sie mniejsze pole manewru z sama przegladarka (np skalowanie obrazu), pluginy tez robia wiecej problemow i zajmuja wiecej zasobow. Wolalbym ogladac to w osobnym programie, niestety kaffeine+starter tez nie chca zlapac mi strumienia z itvp.pl. Jedyny sposob jaki mi tam dziala to wlasnie przez mplayerplug-in. (Juz pomijam fakt, ze jakiekolwiek zmiany u mnie w tym czasie z zatrzymaniem czy konfiguracja tej wtyczki skutkuja tym, ze sama przegladarka dostaje glupawki i nie da sie aktywizowac juz zadnego linka z tej strony)
Dobra mam rozwiazanie. VLC lapie strumien z linka skopiowanego przez mplayerplug-in. Chodzi bez problemu. (Z Firefoxem i wtyczka mediaplayerconectowity powinno dzialac bez zabawy w kopiowanie linkow)
Oczywiscie da sie ogladnac wszystko (np co jest opatrzone DRM wiec odpadaja niektore transmisje na zywo, seriale etc)
Oczywiscie da sie ogladnac wszystko (np co jest opatrzone DRM wiec odpadaja niektore transmisje na zywo, seriale etc)