Mplayer i odtwarzanie na [url]www.itvp.pl[/url]

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
yantar
Member

Mplayer i odtwarzanie na www.itvp.pl

Post autor: yantar »

Takie pytanie czy ktos otwieral strumienie z tego serwisu telewizyjnego w Mplayerze (konkretnie serwis poswiecony Olimpiadzie w Pekinie)?
Kaffeine + Opera nie chce u mnie lapac strumienia. Jedyna mozliwosc ogladania mam przez wtyczke mplayerplug-in ale niezbyt to wygodne. Niestety za nic nie potrafie zmusic samego Mplayera zeby zlapal strumien.

Jakby ktos sie tam krecil i mial jakies sugestie to bede wdzieczny. (cokolwiek ustawienia mplayera lub cala komende do termianala)
tydell

Post autor: tydell »

Dlaczego mówisz, że przez wtyczkę mplayerplug-in jest niewygodnie? Z czym masz problem?
yantar
Member

Zwyczajnie, ogladajac w oknie przegladarki ma sie mniejsze pole manewru z sama przegladarka (np skalowanie obrazu), pluginy tez robia wiecej problemow i zajmuja wiecej zasobow. Wolalbym ogladac to w osobnym programie, niestety kaffeine+starter tez nie chca zlapac mi strumienia z itvp.pl. Jedyny sposob jaki mi tam dziala to wlasnie przez mplayerplug-in. (Juz pomijam fakt, ze jakiekolwiek zmiany u mnie w tym czasie z zatrzymaniem czy konfiguracja tej wtyczki skutkuja tym, ze sama przegladarka dostaje glupawki i nie da sie aktywizowac juz zadnego linka z tej strony)
pokrak

Post autor: pokrak »

U nie działa opera 9.51 + gxine 0.5.903. Z itvp oglądam tylko "Boso przez świat" ale to chyba nie ma znaczenia.
Konqueror + kaffeine strasznie zamula i przerywa.
Ktoś wiem jak obejrzeć program nie wchodząc na strone itvp?
Pozdrawiam
yantar
Member

Dobra mam rozwiazanie. VLC lapie strumien z linka skopiowanego przez mplayerplug-in. Chodzi bez problemu. (Z Firefoxem i wtyczka mediaplayerconectowity powinno dzialac bez zabawy w kopiowanie linkow)
Oczywiscie da sie ogladnac wszystko (np co jest opatrzone DRM wiec odpadaja niektore transmisje na zywo, seriale etc)
ODPOWIEDZ